Close
Ismét Milánóba kell menni, ha szeretnénk megtudni a legújabb lakberendezési trendeket

Ismét Milánóba kell menni, ha szeretnénk megtudni a legújabb lakberendezési trendeket

Azt már megszokhattuk, hogy április hónapban az észak-itáliai iparvárosra kell figyelnünk (a dizájnhét, ugye), mert ilyenkor nem csak a futball vagy a divat miatt szólnak róla a hírek.

Idén április 9–14. között a megszokott helyszínen (Fiera Milano) tartják a dizájn és a bútorgyártás talán legfontosabb éves eseményét, a Salone del Mobile. Milanót, azaz a milánói bútorszalont. Az 1961-ben alapított rendezvény évtizedek óta rengeteg érdeklődőt vonz – átlagban négyszázezren keresik fel ilyenkor a Lombard fővárost –, nagyrészt kereskedők, szakemberek, gyártók és természetesen vásárlók érkeznek Milánóba.

A nemzetközi referenciapontnak tekinthető Salone del Mobilén ebben az évben nem kevesebb mint 2418 kiállító (melynek 38 százaléka külföldről jön) mutatja meg magát a 205 ezer négyzetméternyi kiállítóterületen. A bútorokat, lakberendezési tárgyakat és kiegészítőket három kategóriába sorolták (klasszikus, dizájn és Lux), illetve a dekoratív belsőépítészeti megoldásokra törekvő S.Project néven idén debütáló kategóriával is találkozhatunk.

Az 58. alkalommal megrendezendő bútorshow ebben az esztendőben Leonardo da Vinci halálának ötszázadik évfordulójáról is megemlékezik.

Nemcsak a városban, hanem a kiállításon is belefuthatunk az olasz reneszánsz zseni munkájához köthető installációkba, illetve természetesen megismerhetjük munkásságát, valamint összehasonlíthatjuk, hogyan festett az itáliai művészet a Leonardo előtti és utáni időszakban.

A szakma április 9-étől, a nagyközönség szombaton és vasárnap látogathatja a rendezvényt, a jegyekről errefelé lehet bővebb információt találni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Salone Milano)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom