Close
Ismét Milánóba kell menni, ha szeretnénk megtudni a legújabb lakberendezési trendeket

Ismét Milánóba kell menni, ha szeretnénk megtudni a legújabb lakberendezési trendeket

Azt már megszokhattuk, hogy április hónapban az észak-itáliai iparvárosra kell figyelnünk (a dizájnhét, ugye), mert ilyenkor nem csak a futball vagy a divat miatt szólnak róla a hírek.

Idén április 9–14. között a megszokott helyszínen (Fiera Milano) tartják a dizájn és a bútorgyártás talán legfontosabb éves eseményét, a Salone del Mobile. Milanót, azaz a milánói bútorszalont. Az 1961-ben alapított rendezvény évtizedek óta rengeteg érdeklődőt vonz – átlagban négyszázezren keresik fel ilyenkor a Lombard fővárost –, nagyrészt kereskedők, szakemberek, gyártók és természetesen vásárlók érkeznek Milánóba.

A nemzetközi referenciapontnak tekinthető Salone del Mobilén ebben az évben nem kevesebb mint 2418 kiállító (melynek 38 százaléka külföldről jön) mutatja meg magát a 205 ezer négyzetméternyi kiállítóterületen. A bútorokat, lakberendezési tárgyakat és kiegészítőket három kategóriába sorolták (klasszikus, dizájn és Lux), illetve a dekoratív belsőépítészeti megoldásokra törekvő S.Project néven idén debütáló kategóriával is találkozhatunk.

Az 58. alkalommal megrendezendő bútorshow ebben az esztendőben Leonardo da Vinci halálának ötszázadik évfordulójáról is megemlékezik.

Nemcsak a városban, hanem a kiállításon is belefuthatunk az olasz reneszánsz zseni munkájához köthető installációkba, illetve természetesen megismerhetjük munkásságát, valamint összehasonlíthatjuk, hogyan festett az itáliai művészet a Leonardo előtti és utáni időszakban.

A szakma április 9-étől, a nagyközönség szombaton és vasárnap látogathatja a rendezvényt, a jegyekről errefelé lehet bővebb információt találni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Salone Milano)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom