Close
Ismét Milánóba kell menni, ha szeretnénk megtudni a legújabb lakberendezési trendeket

Ismét Milánóba kell menni, ha szeretnénk megtudni a legújabb lakberendezési trendeket

Azt már megszokhattuk, hogy április hónapban az észak-itáliai iparvárosra kell figyelnünk (a dizájnhét, ugye), mert ilyenkor nem csak a futball vagy a divat miatt szólnak róla a hírek.

Idén április 9–14. között a megszokott helyszínen (Fiera Milano) tartják a dizájn és a bútorgyártás talán legfontosabb éves eseményét, a Salone del Mobile. Milanót, azaz a milánói bútorszalont. Az 1961-ben alapított rendezvény évtizedek óta rengeteg érdeklődőt vonz – átlagban négyszázezren keresik fel ilyenkor a Lombard fővárost –, nagyrészt kereskedők, szakemberek, gyártók és természetesen vásárlók érkeznek Milánóba.

A nemzetközi referenciapontnak tekinthető Salone del Mobilén ebben az évben nem kevesebb mint 2418 kiállító (melynek 38 százaléka külföldről jön) mutatja meg magát a 205 ezer négyzetméternyi kiállítóterületen. A bútorokat, lakberendezési tárgyakat és kiegészítőket három kategóriába sorolták (klasszikus, dizájn és Lux), illetve a dekoratív belsőépítészeti megoldásokra törekvő S.Project néven idén debütáló kategóriával is találkozhatunk.

Az 58. alkalommal megrendezendő bútorshow ebben az esztendőben Leonardo da Vinci halálának ötszázadik évfordulójáról is megemlékezik.

Nemcsak a városban, hanem a kiállításon is belefuthatunk az olasz reneszánsz zseni munkájához köthető installációkba, illetve természetesen megismerhetjük munkásságát, valamint összehasonlíthatjuk, hogyan festett az itáliai művészet a Leonardo előtti és utáni időszakban.

A szakma április 9-étől, a nagyközönség szombaton és vasárnap látogathatja a rendezvényt, a jegyekről errefelé lehet bővebb információt találni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Salone Milano)

enteriőr | fiera milánó | bútor | kiállítás | nemzetközi

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram