Még ki sem nyitott, máris adósságban úszik a legellentmondásosabb séf étterme

Ismered Salt Bae-t? Persze, hogy ismered!

Salt Bae, azaz a török származású Nusret Gökçe az Instagramon vált világhírűvé 2017-ben. A mémesedett séf eredetileg hentesnek tanult, de különleges sózási technikájával az internetezők kedvencévé vált. Az ikonikus mozdulatot bemutató videót abban az évben több mint tízmillióan nézték meg, ez pedig üzleti érzékkel párosítva a celebséfek elitjébe röpítette a török-kurd fiatalembert.

Azóta Salt Bae kétségtelenül popkulturális jelenséggé vált, feltűnt tévésorozatokban, cikkek százai foglalkoznak vele, a gasztronómiai újságírás egyszerre támadja (és olykor védi), videóin pedig olyan celebeknek sózza a steakjét, mint Leonardo DiCaprio, a nemrég elhunyt Diego Maradona, vagy Rihanna.

Miközben a New York Post az "első számú lehúzásnak" nevezte az éttermét, milliók utánozzák a mozdulatát, események tucatjaira hívják meg a cannes-i filmfesztiváltól kezdve a Fenerbahçe bajnokavatójáig.

Ide is eljutott. 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, 2019

Az Instagramon 33 millió követője van, Jamie Olivernek 8,5 millió, Gordon Ramsaynek 11 millió. Ha elfogadjuk, hogy az éttermi séfek a showbiznisz részei, és fontosabb a követők száma, mint a valós gasztronómiai teljesítmény, akkor Salt Bae a legnagyobbak közé tartozik.

Salt Bae New York-i éttermében

Nem mellékesen sorozatban nyitja meg Nusr-Et Steak névre hallgató luxus-steakházait Dubajban, Abu-Dzabiban, Törökországban, Mikonoszon és az Amerikai Egyesült Államokban. Dallasban már 2017 óta szeretne nyitni, ám eddig nem sikerült, pedig az étterem a hírek szerint készen áll a nyitásra.

Ennek ellenére az éttermét építő vállalkozók sorozatban perlik a török vállalkozását, méghozzá több mint egymillió dollár, azaz mintegy 350 millió forint értékben.

Január 21-én nyújtott be bírósági keresetet a BengeTexas nevű cég, mert szerintük Nusret „Salt Bae” Gökçe étterme mintegy 933 ezer dollárral tartozik nekik. A kereset részletesen felsorolja a kifizetetlen tételeket, amelyek között szerepel a konyhai gépek üzembe helyezése és a mosdók csempéjének ragasztása is.

Két másik cég 14 ezer és 65 ezer dollár értékű adósságát szeretné visszaszerezni a bíróság segítségével.

Az étteremlánc ügyvédjei azonnal támadásba mentek át, és azt állítják, hogy a BengeTexas egy korábban kirúgott alkalmazottjuk segítségével elsikkasztott egy 182 ezer dolláros kifizetést, és „összeesküvést szőttek a vállalkozás ellen”, egy közel félmillió dolláros követelésről pedig azt állítják, hogy teljesen alaptalan.

Vagyis Salt Bae dallasi étterme úgy keveredett egy minden bizonnyal hosszan elnyúlú jogi drámába, hogy még meg sem nyitott.

Az olaszországi éttermeknek jobb hétvégéjük volt, tekintve, hogy az ország java részében megnyithattak. Itthon nem ennyire pozitív a helyzet, ráadásul úgy fest, a részleges nyitás még odébb van.

steakhouse | étterem | nusret gökce | dallas | salt bae

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom