Close
Forgalmas alagút tetejére épült San Francisco új városi oázisa

Forgalmas alagút tetejére épült San Francisco új városi oázisa

San Franciscóban könnyen támadhat az embernek az az érzése, hogy egy gombostűt sem lehet leejteni, nemhogy egy új közparkot felhúzni. Úgy tűnik azonban, mégis sikerült némi helyet szorítani egy új zöldterületnek.

A 14 hektáros közpark egy forgalmas autópálya-alagút, a Presidio Parkway tetejére épült, páratlan kilátást nyújtva a Golden Gate-re. A terveket ugyanaz a James Corner Field Operations készítette, amely New York nagy népszerűségnek örvendő High Line-ja mögött is áll.

A Presidio nevű területet korábban katonai bázisként használták, és része a nyolcvanezer hektáros Golden Gate Nemzeti Rekreációs Területnek, amely az ikonikus hídtól északra és délre húzódik.

A Tunnel Tops park a Presidio négy fő területéből kettőt köt össze: a Presidio’s Main Postot és a Crissy Field nevű tengerparti részt. Helyet kapott benne egy fogadóépület, egy sziklasétány, ahol kilátók is lesznek, emellett a fiatalabb korosztályt játszótér és tanösvény is várja majd.

Ami a panorámát illeti, ezekben a San Franciscó-i lakásokban biztosan nem érheti kifogás a kilátást, de ebben a csodaházban is szívesen eltöltenénk néhány hónapot.

(Forrás: CNN, képek: Presidio/Facebook)

 

 

usa | golden gate | park | kalifornia | presidio

FOLYTASD EZZEL

Ez a parányi, teljesen ismeretlen északi város lett a világ legszebb városa

Zseniális finomsággal merített inspirációt a Harry Potter-könyvekből ez a ház

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom