Close
Limitált kiadású órákkal írja tovább az 1964-es olimpia történetét a Seiko

Limitált kiadású órákkal írja tovább az 1964-es olimpia történetét a Seiko

Szép emléket állít a tokiói olimpia évfordulójának tiszteletére az óragyártó. 

Az óratörténelemben számos újítás és revolúció köthető az 1881-ben alapított japán műhelyhez. 1969-ben például piacra dobta a Seiko Astront, a világ első kvarcórájáját, aztán elsőként alkotott komputerizált búvárórát, és még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

Annak idején az 1964-es tokiói olimpia tiszteletére egy kronográffal lepte meg a világot, miután ezerkétszáz darab stopperórát bocsátott az olimpia időmérőinek rendelkezésére. Az akkor kiadott Seiko Crown Chronograph 38,2 mm széles rozsdamentes acél tokot kapott, és harminc méterig vízálló is volt.

Most egy jubileum kapcsán ismét előkerült a ’64-es játékok idején kiadott modell, merthogy az ötvenötödik évfordulót méltóképpen ünnepelve kijöttek a limitált kiadású Presage sorozattal, melynek darabjai több ponton is megidézik a fél évszázaddal ezelőtt megjelent elődöket.

A háromféle harmóniában megalkotott, történelmet felidéző új Seikók frissebb, modernebb külsőt kaptak, illetve rozsdamentes acélból készült szíjat, és 41,3 mm-es tokot. Az 1964 darabos kollekciót tartalmazó, hetvenórányi járástartalékkal bíró elegáns kronográfok ezüst, fekete és zölderdei színárnyalatban vásárolhatóak meg a készlet erejéig.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom