Close
Limitált kiadású órákkal írja tovább az 1964-es olimpia történetét a Seiko

Limitált kiadású órákkal írja tovább az 1964-es olimpia történetét a Seiko

Szép emléket állít a tokiói olimpia évfordulójának tiszteletére az óragyártó. 

Az óratörténelemben számos újítás és revolúció köthető az 1881-ben alapított japán műhelyhez. 1969-ben például piacra dobta a Seiko Astront, a világ első kvarcórájáját, aztán elsőként alkotott komputerizált búvárórát, és még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

Annak idején az 1964-es tokiói olimpia tiszteletére egy kronográffal lepte meg a világot, miután ezerkétszáz darab stopperórát bocsátott az olimpia időmérőinek rendelkezésére. Az akkor kiadott Seiko Crown Chronograph 38,2 mm széles rozsdamentes acél tokot kapott, és harminc méterig vízálló is volt.

Most egy jubileum kapcsán ismét előkerült a ’64-es játékok idején kiadott modell, merthogy az ötvenötödik évfordulót méltóképpen ünnepelve kijöttek a limitált kiadású Presage sorozattal, melynek darabjai több ponton is megidézik a fél évszázaddal ezelőtt megjelent elődöket.

A háromféle harmóniában megalkotott, történelmet felidéző új Seikók frissebb, modernebb külsőt kaptak, illetve rozsdamentes acélból készült szíjat, és 41,3 mm-es tokot. Az 1964 darabos kollekciót tartalmazó, hetvenórányi járástartalékkal bíró elegáns kronográfok ezüst, fekete és zölderdei színárnyalatban vásárolhatóak meg a készlet erejéig.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
A párizsi Maison et Objet lakberendezési és dizájn szakvásáron tíz magyar márka is részt vesz
Jó megoldásnak tűnt a ruhabérlés a fenntarthatósági válságra, de valójában nem az
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom