Újabb európai város sokallt be az exhibicionista turistáktól

A májusban megválasztott polgármester máris radikális reformokat vezetne be.

Sevilla polgármestere, Jose Luis Sanz szeretné megfékezni a legény- és leánybúcsút tartó csoportok antiszociális viselkedését. Egy új törvény megtiltaná, hogy az utcán "obszcén cselekedeteket" kövessenek el, nyilvánosan alsóneműt viseljenek, valamint kiiktatna minden olyan "jelmezt, amely szexista elemeket vagy üzeneteket tartalmaz".

Tilos lenne továbbá minden olyan kosztüm, amely "sértheti egy másik személy erkölcsi vagy szexuális integritását", és szintén száműznék "a szexuális szabadságot sértő cselekmények elkövetését vagy az arra való felbujtást és az obszcén exhibicionizmust".

Aki megszegi a szabályokat, pénzbírságra számíthat, amelynek pontos összegét még nem hozták nyilvánosságra.

Viszonyítási alapként szolgálhat Málaga, ahol 2022-ben 750 eurós (körülbelül 290 ezer forintos) bírságot vetettek ki azokra, valaki fehérneműben vagy felfújható babával sétálnak az utcán.

A polgármester szerint a városnak egyáltalán nem érdeke az a fajta turizmus, amelyet egyes legény- és leánybúcsúk hoznak Sevillába. Ugyanakkor hozzátette, hogy bárki megünnepelheti a legénybúcsúját a városban, de nem nézik jó szemmel a beöltözött emberek csoportjait, akik mögöttük vonuló fúvószenekarokkal zavarják a helyi lakosokat.

Az új törvény is a lakosok panaszai nyomán születik, melyek melyek megszaporodtak, miután a városba egyre több turista áramlik.

Sevilla előtt már több nyaralóhelynek elege lett a tivornyázókból Spanyolországban és Európában máshol is.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

 

leánybúcsú | sevilla | turisták | szabály | törvény

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom