Close
Ezen a gyönyörűséges helyen a világon elsőként érhetik el a nyájimmunitást

Ezen a gyönyörűséges helyen a világon elsőként érhetik el a nyájimmunitást

Meg is nyitják a határokat.

A Seychelle-szigetek lehet az első olyan ország a világon, amely eléri a lakosság nyájimmunitását, köszönhetően többek között az Indiából és az Egyesült Arab Emírségekből érkezett vakcinadománynak (mindkét ország szoros kereskedelmi és kulturális kapcsolatban áll a szigetekkel).

A szépséges szigeten március 25-ét jelölték meg a nyitás dátumának, onnantól kezdve Dél-Afrika kivételével minden országból beutazhatnak a turisták.

Mindez rendkívül fontos a Seychelle-szigetek gazdasága szempontjából, amely jelentős mértékben függ a turizmustól.

Eddig az újonnan érkezőknek egyhetes karanténba kellett vonulniuk a kijelölt szállodák valamelyikében, de március 25-e után erre már nem lesz szükség. A szállodák vendégei teljes mértékben hozzáférhetnek a bárokhoz és a közös helyiségekhez is. A turisták hétszáz tanúsított szálláshely közül választhatnak majd (ezeket később adják meg), a száztizenöt sziget mindegyikén szabadon mozoghatnak.

“Az oltási kampányunk elég sikeres volt, a kormány mindent megtett a lakosság védelméért. Most érkeztünk el arra a pontra, hogy a gazdaság fellendítése érdekében megtesszük a következő lépést, és megnyitjuk a határainkat” – mondta Sylvestre Radegonde külügyi és idegenforgalmi miniszter.

A szigeteken januárban kezdték el az oltási folyamatot, február végére már a lakosság negyvennégy százaléka megkapta mindkét adag vakcinát. Március közepére vélhetően meglesz a hetven százalék, vagyis a nyájimmunitáshoz szükséges arány.

A sikerek ellenére bizonyos rendelkezések továbbra is érvényben maradnak. Az újonnan érkezőknek indulás előtt hetvenkét órával elvégzett és negatív eredményt hozott PCR-tesztet kell bemutatniuk, a szigeteken kötelező a kézfertőtlenítők és az arcmaszkok használata, valamint a távolság betartása.

Teszteltetniük sem kell és a kötelező karantént is nyugodtan elfelejthetik azok az Izlandra utazók, akik megkapták a koronavírus elleni oltást. Itt már megírtunk mindent, amit az utazás jövőjét jelentő oltásútlevélről tudni kell, ebben a cikkben pedig összefoglaltuk, hogyan utazhatunk a közeljövőben.

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay)

Seychelle-szigetek | vakcina | koronavírus | határnyitás | utazás

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram