Close
Példátlan tilalmat vezet be ez az európai síközpont

Példátlan tilalmat vezet be ez az európai síközpont

A francia Les Gets síterepe Európában elsőként hozta meg a döntést.

A franciaországi Haute-Savoie megyében található üdülőhely december 17-től dohányzási tilalmat vezet be a sípályákon és a felvonókon. A látogatók csak a faluban, öt kijelölt helyen gyújthatnak rá, és a csikket csak az erre kijelölt szemetesekbe dobhatják.

Az üdülőhelyet szeretnék megóvni az eldobott cigarettacsikkektől, amelyből idén több mint háromezer darabot gyűjtöttek össze

a síterepen és a faluban a szemétszedő napon. Franciaországban egyébként évente körülbelül 20-25 ezer tonna csikk landol a természetben.

Nemrég Új-Zéland hozott radikális dohányzásellenes törvényt, és egyes spanyol strandokon sem szabad rágyújtani.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash)

Les Gets | cigaretta | franciaország | dohányzás | sípálya

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram