Close
Ez lesz az eredménye, ha skandináv építészek vitorláshajót terveznek

Ez lesz az eredménye, ha skandináv építészek vitorláshajót terveznek

Minimalista dizájn a minél tisztább vitorlázási élmény érdekében.

Az Y Yachts luxuskategóriás vitorlásokat épít Németországban, méghozzá mindig a megrendelő egyedi igényeihez igazítva. Egyvalami azonban soha nem változik; mindig a tökéletességre törekszenek, és azt vallják, minél letisztultabb a dizájn, annál tisztább marad a vitorlázás nyújtotta élmény is.

Úgy vélik, felesleges túlkomplikálni a dolgokat, a fő hangsúlyt a könnyű irányíthatóságra, megbízhatóságra, biztonságra és a kényelemre helyezik. A legújabb vitorlásuk, az Y7 modell belső tereinek kialakítását a Norm Architects dán belsőépítészeire bízták, akiknek nyilván kisujjukban van a minimalista dizájn. (Ezt már korábban is bizonyították, például ezzel a nyaralóval.)

Munkájuk eredményeképpen a vitorláshajó belseje barátságos és exkluzív érzést kelt, a kabinban mindenki egyből otthon érezheti magát. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a legtöbb helyen természetes és kellemes tapintású anyagokat használtak, a falak, lámpák, bútorok és minden apró részlet pedig hibátlanul harmonizálnak egymással.

Természetesen a végső dizájnt mindig a megrendelő igényeihez igazítják, a moduláris kialakításnak köszönhetően mind a beosztáson, mind az apróbb részleteken lehet módosítani. Ezen az oldalon pedig akár három dimenzióban is megcsodálhatók a vitorlás belső terei.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Norm Architects)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom