Close
Ez lesz az eredménye, ha skandináv építészek vitorláshajót terveznek

Ez lesz az eredménye, ha skandináv építészek vitorláshajót terveznek

Minimalista dizájn a minél tisztább vitorlázási élmény érdekében.

Az Y Yachts luxuskategóriás vitorlásokat épít Németországban, méghozzá mindig a megrendelő egyedi igényeihez igazítva. Egyvalami azonban soha nem változik; mindig a tökéletességre törekszenek, és azt vallják, minél letisztultabb a dizájn, annál tisztább marad a vitorlázás nyújtotta élmény is.

Úgy vélik, felesleges túlkomplikálni a dolgokat, a fő hangsúlyt a könnyű irányíthatóságra, megbízhatóságra, biztonságra és a kényelemre helyezik. A legújabb vitorlásuk, az Y7 modell belső tereinek kialakítását a Norm Architects dán belsőépítészeire bízták, akiknek nyilván kisujjukban van a minimalista dizájn. (Ezt már korábban is bizonyították, például ezzel a nyaralóval.)

Munkájuk eredményeképpen a vitorláshajó belseje barátságos és exkluzív érzést kelt, a kabinban mindenki egyből otthon érezheti magát. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a legtöbb helyen természetes és kellemes tapintású anyagokat használtak, a falak, lámpák, bútorok és minden apró részlet pedig hibátlanul harmonizálnak egymással.

Természetesen a végső dizájnt mindig a megrendelő igényeihez igazítják, a moduláris kialakításnak köszönhetően mind a beosztáson, mind az apróbb részleteken lehet módosítani. Ezen az oldalon pedig akár három dimenzióban is megcsodálhatók a vitorlás belső terei.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Norm Architects)

Close