Close
Bezárnák a kiskaput, pert indítanak a népszerű repülőjegy-foglaló oldal ellen

Bezárnák a kiskaput, pert indítanak a népszerű repülőjegy-foglaló oldal ellen

Megtévesztéssel vádolják a weboldalt, ahol az utazók átszállásos jegyeket foglalhatnak, az első állomáson befejezve az utazást.

Az American Airlines pert indított a Skiplagged ellen, amelyen keresztül az utazók olcsóbban vehetnek jegyet egy-egy átszállóhelyként szolgáló városba, mintha az célállomás lenne.

A légitársaság szerint az oldal

jogosulatlan és megtévesztő jegyértékesítési gyakorlatokat alkalmaz, és a spórolás ígéretével csábítja a fogyasztókat, majd nem váltja be azt”.

Mint írják, a Skiplagged gyakran több jutalékot számol fel a vásárlóknak, mintha közvetlenül a légitársaságnál vagy valamelyik meghatalmazott ügynökén keresztül foglalnának.

Az American már azzal fenyegetőzik, hogy minden a Skiplagged által értékesített jegyet töröl, a perrel pedig kártérítést és a keletkezett bevételi hiányok megtérítését szeretnék elérni.

Bár a skiplagging gyakorlata nem illegális, több légitársaság is szeretné bezárni ezt a kiskaput, mondván, hogy a gyakorlat sérti a szabályzatukat. A múlt hónapban például pont az American volt az, amelyik három évre megtiltotta egy 17 éves fiúnak, hogy a járatain utazzon.

Ha olcsón vennél repülőjegyet, de nem akarsz kockáztatni, akkor érdemes jó előre tervezned, és megnézned a Google új szolgáltatását.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images, Unsplash)

repülés | átszállás | skiplagging | american airlines

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram