Close
Népszerű utazási hack miatt vettek őrizetbe egy tinédzsert

Népszerű utazási hack miatt vettek őrizetbe egy tinédzsert

Egy fiatalember a floridai Gainesville-ből New Yorkba tartó járatra akart felszállni, de a kapunál megállították.

A feltartóztatásnak az volt az oka, hogy a fiú jogosítványát Észak-Karolinában állították ki, a járat megállt az észak-karolinai Charlotte-ban, az American Airlines munkatársa pedig azt feltételezte, hogy a fiú a skip lag nevű utazási hackkel akarja kicselezni a rendszert, azaz a beszállókártyán szereplő célállomás helyett a csatlakozó városba akar utazni, hogy így takarítson meg pénzt.

Ezután értesítették a biztonságiakat, akik egy szobába kísérték és kihallgatták a fiút. Ő pedig elmondta, hogy valóban azt tervezi, hogy Charlotte-ban fejezi be az utat, és nem veszi igénybe onnan a csatlakozást.

A légitársaság erre törölte a jegyet, a fiú családjának pedig új, közvetlen járatra kellett foglalnia.

A skip lagging a legtöbb nagy légitársaság utazási szabályzatát sérti, és az American Airlines-nál is a tiltott foglalási gyakorlatok közé tartozik. Ugyanakkor a fiú családja, mint elmondta, már több éve használja a skip lag-re szakosodott weboldalt, amely kifejezetten az átszállásos utazásokat listázza. A hasonló tapasztalatokból okulva azonban az embernek érdemes kétszer is meggondolnia, hogy él-e ezzel a trükkel.

Szerencsére temérdek legális ötlet is van, amely segíthet az utazás során, ezek például a magyarok kedvencei, ha spórolni akarnak.

(Forrás: Fox Business, képek: Unsplash)

 

 

 

illegális | utazási hack | skip lag | repülés | átszállás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram