Close
Legyen nálad maszk, ha Európa egyik kedvenc úti céljára indulsz

Legyen nálad maszk, ha Európa egyik kedvenc úti céljára indulsz

Spanyolországban egészen jövő márciusig meghosszabbították a maszkviselési kötelezettséget a tömegközlekedési eszközökön, az előírás a taxikra és a repülőkre is vonatkozik. 

A hatóságok úgy gondolták, hogy nem lenne célszerű épp a hidegebb hónapok közeledtével feloldani az előírást, sőt, az is lehet, hogy azt kiterjesztik a beltéri nyilvános helyekre is.

A WHO adatai szerint Spanyolországban 25 422 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt hét napban, miközben a felnőtt lakosság 86 százaléka kapta meg az első két oltást, 66 százalék pedig már az első emlékeztető vakcinát is beadatta.

Ezzel párhuzamosan az ország tovább lazított a beutazási szabályokon,  és feloldotta az Európai Unión illetve a schengeni övezeten kívülről érkezőkre vonatkozó korlátozásokat is, így az ezekből az országokból érkező utazóknak sem kell már az oltást, a gyógyultságot vagy a negatív teszteredményt bizonyító dokumentumot bemutatniuk.

A spanyol vonatokon egyébként még sokáig ingyen lehet utazni, és ha már ott jársz, érdemes felkeresned a világ legjobb bárját.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

 

maszk | tömegközeledés | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram