Összehangolná a nyitvatartást Európa többi részével a felháborodást kiváltó spanyol javaslat

Széleskörű felháborodást váltott ki a spanyol munkaügyi miniszter, Yolanda Díaz, amikor azt javasolta, hogy korábban zárjanak be az éttermek, mert a jelenlegi nyitvatartásuk nincs összhangban Európa többi részével.

Díaz nemcsak azt szeretné, ha egy órával korábban bezárnánának a vendéglátóhelyek, de egyben a rövidebb munkahét mellett is érvel. Mint mondta, nem ésszerű, hogy este nyolc órakor üljenek össze az emberek, az éttermek pedig hajnali 1-ig nyitva legyenek.

A minisztert elsősorban az este tíz utáni munkavégzés mentális egészségre gyakorolt káros hatásai aggasztják.

A vendéglátásban dolgozóknak azonban más a véleményük. A korábbi zárás sokak szerint katasztrofális hatással lenne a világjárványból még most is nehezen lábadozó vállalkozásokra.

"Már csökkentettük a vendégek számát a pandémiával, és nőtt a zárva tartás ideje. Már csak az adófizetésnek szenteljük magunkat, miközben semennyit sem gyűjtünk"mondta az egyik vállalkozó az éttermeket sújtó pénzügyi nehézségek kapcsán.

Eközben a kormány a heti munkaidőt negyvenről harmincnyolc és fél órára csökkentené 2024-ben, 2025-ben pedig harminchét és félre. Jelenleg a munkaadók és a szakszervezetek tárgyalásokat folytatnak a változás megvalósításáról, ami körülbelül tizenhárommillió munkavállalót érintene.

Spanyolországban az utóbbi időben több szigorításnak is tanúi lehetünk, amelyek a városnézést és a strandolást is érintik.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

nyitvatartás | spanyolország | kávézók | éttermek

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom