Összehangolná a nyitvatartást Európa többi részével a felháborodást kiváltó spanyol javaslat

Széleskörű felháborodást váltott ki a spanyol munkaügyi miniszter, Yolanda Díaz, amikor azt javasolta, hogy korábban zárjanak be az éttermek, mert a jelenlegi nyitvatartásuk nincs összhangban Európa többi részével.

Díaz nemcsak azt szeretné, ha egy órával korábban bezárnánának a vendéglátóhelyek, de egyben a rövidebb munkahét mellett is érvel. Mint mondta, nem ésszerű, hogy este nyolc órakor üljenek össze az emberek, az éttermek pedig hajnali 1-ig nyitva legyenek.

A minisztert elsősorban az este tíz utáni munkavégzés mentális egészségre gyakorolt káros hatásai aggasztják.

A vendéglátásban dolgozóknak azonban más a véleményük. A korábbi zárás sokak szerint katasztrofális hatással lenne a világjárványból még most is nehezen lábadozó vállalkozásokra.

"Már csökkentettük a vendégek számát a pandémiával, és nőtt a zárva tartás ideje. Már csak az adófizetésnek szenteljük magunkat, miközben semennyit sem gyűjtünk"mondta az egyik vállalkozó az éttermeket sújtó pénzügyi nehézségek kapcsán.

Eközben a kormány a heti munkaidőt negyvenről harmincnyolc és fél órára csökkentené 2024-ben, 2025-ben pedig harminchét és félre. Jelenleg a munkaadók és a szakszervezetek tárgyalásokat folytatnak a változás megvalósításáról, ami körülbelül tizenhárommillió munkavállalót érintene.

Spanyolországban az utóbbi időben több szigorításnak is tanúi lehetünk, amelyek a városnézést és a strandolást is érintik.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

spanyolország | nyitvatartás | éttermek | kávézók

FOLYTASD EZZEL

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Elárulta egy légiutas-kísérő, hogy hol ülnek a legidegesítőbb utasok a gépen

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom