Hamarosan kezdődik a spárgaszezon, ami egészen júniusig tart. A spárga hihetetlenül változatos módon felhasználható, tökéletes alapanyag krémleveshez, körethez, de egy gyors és könnyű tésztaételt is bearanyozhat.
A spárga ízvilágát remekül ki tudjuk emelni akkor, ha illatos, citromos jegyeket és kellemesen sós parmezánt társítunk hozzá. Így a végeredmény egy olyan frissítő, könnyű tésztaétel lehet, amellyel méltóképpen megünnepelhetjük az első igazán tavaszi napokat.
Hozzávalók:
- 30 dekagramm penne
- 30 dekagramm friss spárga, két centiméteres darabokra felvágva
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- 1 deciliter tejszín
- fél deciliter száraz fehérbor
- 1 citrom héja és leve
- ½ csészényi parmezán
- 1 kis csokor friss petrezselyem finomra vágva
- só, bors
Elkészítése:
Első lépés: Egy nagy edényben vizet forralunk, sózzuk, majd a csomagoláson található utasítások szerint al dentére főzzük. A tészta főzővízéből egy decit kimerünk és félretesszük. A tésztát leszűrjük.
Második lépés: Egy nagy serpenyőben közepesen magas lángon felhevítünk egy evőkanál olajat. A spárgát ropogósra sütjük, majd egy nagy csipet sóval ízesítjük. Kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
Harmadik lépés: A maradék olajat felhevítjük, rádobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, a fehérborral, hozzáadjuk a citrom levét és a lereszelt héját is. Forrástól számítva nagyjából öt percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a parmezánt.
Negyedik lépés: A szószhoz hozzákeverjük a tésztát, a spárgát és megszórjuk friss petrezselyemmel. Annyi főzővizet öntünk hozzá, amíg a szósz el nem éri a kívánt állagot és tökéletesen körbe nem öleli a tésztát. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk, frissen fogyasztjuk.
(Forrás: Delish, fotók: Getty Images)
recept | gyors étel | tésztaétel | egyszerű étel | tészta
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!