A Spotify teljesen a home office jegyében alakítja át irodáit

Elképzeltél már egy olyan munkahelyet, ahová bemehetsz ágyban dolgozni? A Spotifynál megteheted!

A világ egyik legnagyobb zenei streamingszolgáltatója, a svéd Spotify a koronavírus okozta otthoni munkavégzésre reflektálva úgy döntött, átalakítja az irodai tereit és a munkavégzési feltételeit is.

Nem is kicsit: az új munkaállomások komfortosabbak, mint valaha; a Spotify irodáinak átalakításával egyfajta hibridet hoz létre, melyben a munkahely és az otthon közti határok elmosódnak.

A cég emellett megváltoztatta az alkalmazottak munkavégzési feltételeit is a járvány okozta tanulságok levonása után; ez lett a “dolgozz bárhonnan” kezdeményezés, amit nyáron vezetnek be. Eszerint a dolgozók eldönthetik, hogy távmunkában dolgoznak vagy bejárnak az irodába, esetleg mindkettőt teszik. Ehhez pedig, az elmúlt egy év után a cég úgy érzi, meg kell változtatnia az irodai dizájnról alkotott elképzelést.

"Úgy látjuk, két nagy tábor van: azok, akik otthon szeretnek dolgozni, és azok, akik irodában. Nem gondoljuk, hogy az iroda mint műfaj halott lenne, sőt, nagy szükség van rá. Viszont olyan helyet kell teremtenünk, ami biztosítja az otthon kényelmét is egy újragondolt irodai környezet formájában"

véli Sonya Simmons, a Spotify irodáinak dizájnjáért felelős formatervező.

Az új irodában a hangzavar elkerülése, a komfort és az ablakokhoz való közelség elsődleges lett; ezek azok az elemek, amelyeket a tervező szerint leginkább megszerettünk a home office-ban.

A nyitott tereken kívül a tervező kényelmes, csendes dolgozókuckókat is kialakított, valamint igyekezett sok munkaállomást ablakokhoz tenni, mivel sokan otthon ablaknál szeretnek dolgozni. Az új munkaállomások mellett megmaradnak a hagyományosabb terek is azoknak, akik továbbra is így szeretnek leginkább dolgozni.

Emellett, nomen est omen a zene is nagyon fontos az új irodában: a Spotifynál a dolgozók a kedvenc zenéjüket hallhatják, amikor beérnek a munkahelyre, és számos hangfal is rendelkezésre áll a vécétől a tárgyalókig, ahol a kedvenc számaikat rakhatják be a dolgozók.

Ezt szintén a home office-ból való tanulás hozta, mivel sokan nagyon szeretnek a saját, inspiráló zenéjükre dolgozni otthon.

Még több inspiráló teret nézegetnél? Mutatjuk a legutóbbi dizájnkedvenceinket: ezt a panellakásból átalakított kijevi csodát, ezt a modernista betonházat, amiben van egy hihetetlen furnérlépcső, és ezt a fantasztikusan kreatív londoni otthont.

(Forrás: Dezeen)

home office | ágy | távmunka | ágyból dolgozni | enteriőr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom