Így lehetséges, hogy Egerszalók és Budapest között már csak hat lépés a távolság

Október 26-án mutatta be új borkóstoló ajánlatát a St. Andrea Budapest: az esemény keretében Dr. Lőrincz György borász vezette végig az érdeklődőket azon a bortérképen, amely hat lépés távolságba hozza Budapesthez a pincészet otthonát, Egerszalókot.

A borsor mostantól a St. Andrea két budapesti egységében, az állandó kínálat részeként kóstolható – ehhez hasonló, magyar és angol nyelven is elérhető,

kreatív grafikával összeállított bortérkép elsőként mutatkozik be Magyarországon.

A térkép alkotóinak fontos volt, hogy Dr. Lőrincz György és borászatának szép tételei a hozzájuk méltó vizuális megfogalmazásban, tartalmas üzenettel, egész estés borkóstoló-élménnyé komponálva legyenek elérhetőek nemcsak a borkedvelőknek, hanem azoknak is, akik most ismerkednek a borkóstolással.

– Az elmúlt években vendégeink nagy érdeklődést mutattak a St. Andrea tételei iránt és ez a kíváncsiság csak fokozódott, amikor a Borászat egyik tételét a világ ötven legjobb bora közé választották – mondja Berényi Oszvald, a St. Andrea Wine&Skybar sommelier-je.

A St. Andrea elmúlt két évtizede tele van történetekkel: rengeteget tudnak mesélni a szőlőbirtokhoz kapcsolódó ízekről, imákról, kihívásokról, együtt megélt sikerekről és főleg arról az útról, melynek során a kis családi pincészetből Magyarország egyik meghatározó szőlőbirtoka lett.

Most ezeket a történeteket tették arra a térképre, amely a Hazafelé nevet kapta, hiszen az út Egerszalókig nekik valóban a hazafelé vezető út.

Ahogy a térképen olvasható: a St. Andrea gondolata húsz évvel ezelőtt, Egerszalókon született. Ekkor alapította meg családi borászatát Magyarország egyik legszebb borvidékén Dr. Lőrincz György.

A St. Andrea most, két évtizednyi tapasztalat után szebben ragyog, mint valaha.

A térkép hat lépésnyi távolságot rajzol Egerszalók és Budapest között: a St. Andrea borsor bemutatja a Borászat történetének mérföldköveit, kirajzolódik előttünk Dr. Lőrincz György és családjának hitvallása és értékei,

utunk dűlőről dűlőre vezet, a Napbortól az Agapéig.

A St. Andrea az egyetlen magyar borászat, amely a fővárosban olyan színvonalú vendéglátóhelyeket működtet, mint a fine dining szektor meghatározó étterme, a St. Andrea Restaurant és a nemrég ötödik születésnapját ünneplő, négyévszakos rooftop bár, a St. Andrea Wine&Skybar. A most bemutatott térképpel a szőlőbirtok, az étterem és a bár az eddiginél is szorosabb egységben mutatja meg azt az értékrendet, amelyekre a St. Andrea gondolata épül - a bor és az élet mindent átható szeretetét.

Fotók: Busak Attila (St. Andrea Borászat), Pintér Árpád, Hirling Bálint (St. Andrea Wine&Skybar)

St. Andrea Wine & Gourmet Bar | bor | St. Andrea Wine&Skybar | st. andrea | St. Andrea Restaurant

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom