Megérkezett Budapestre az öltönyök Ferrarija

Bár a Galamb Tailoring főként méret után készült öltönyeiről és egyéb ruházati cikkeiről volt ismert, a közelmúltban elkezdtek konfekciódarabokat árulni, méghozzá a nápolyi Attolini szabódinasztia brandjét, a Stile Latinót. A nápolyi szabóságok egyik zászlóshajójának számító családi vállalkozás az öltönyök Ferrarijait gyártja, amelyet az alta moda, vagyis a magasdivat rajongói Tokiótól New Yorkig a világon mindenhol ismernek. A közös kollekciójuk tavasztól már Budapesten is elérhető, mi pedig Baranyi Csabátől, a szabóság társalapítójától megkérdeztük, mit érdemes tudni róluk.

Hagyomány és innováció

A többgenerációs szabódinasztia a gazdag helyi hagyományokra alapozva luxusminőségű férfiöltözeteit, mindent kézzel, csúcsminőségű anyagok felhasználásával. A Stile Latino az a férfidivatban, ami a Ferrari az autógyártásban, vagy az Omega az órák terén. Valami, ami több mint az alkotóelemei összessége: mesteri, emelkedett, költői.

– A termékeik olyan technológiával készülnek el, amit a maga nemében teljesen egyedülállónak mondhatjuk – kezdi Baranyi Csaba. – A ruhadarabok hordozzák a bespoke kultúra kézi varrási hagyományait és szabási kultúráját, ugyanakkor mivel kész termékekről beszélünk, egy olyan szabásmintára épülnek, ami majdnem minden testalkatra jól áll. A méretsor szabásminták kifejlesztésébe nagyon sok időt és innovációt tett ez a család, amivel gyakorlatilag egyedülállók a világon. Természetesen az egyedileg kifejlesztett varrási megoldások sora tovább emeli és tökéletesíti a ruhadarabjaik minőségét.

Az Attolini család munkában

Budapest más, mint Nápoly

Baranyi Csaba ugyan többször meglátogatta már őket Nápoly melletti üzemüket Casalnuovóban, de a már Budapesten, a galamb szabóság showroomjában is elérhető nyári kollekciót az Attolini milánói főhadiszállásán rakták össze.

Jobbra Cesare Attolini és Baranyi Csaba a Stile Latino casalnuovói üzemében

– A közös kollekció azt jelenti, hogy szöveten és mintában, varrástechnológiában az én stílusomat követve gyártottak le nekem egy kollekciót. Vannak sarkalatos pontok az ő stílusukban, amire azt mondták, hogy azokat nagyon megváltoztatni nem szeretnék, de bizonyos kereteken belül nyitottak az elképzeléseimre. Szövetekre voltak javaslataik, de én igyekeztem figyelembe venni a saját vevőköröm ízlését, úgyhogy eltértem attól, amit ők kínáltak, mert egy nápolyi és egy budapesti férfi ízlése nem feltétlenül egyezik. Úgyhogy ez a nyári kollekció így alakult ki.

– A nyári kollekcióban van öt-hat sportzakó, ezek a lezser viseletek, farmerrel remekül mutatnak. Én azt látom, hogy a klasszikus öltönyviselet háttérbe szorul, a szövetnadrág, sportzakó, póló kombó az, amit most én is erősítek. Vastag anyagú szövetnadrágok is vannak, ami nagyon érdekes, mert azt mondták, hogy ez nem lesz meleg, mert a szövési textúra laza, és a vastagsága ellenére ez egy nyári viselet. Nagyon megtetszett, és rendeltem belőlük. Illetve vannak még fekete selyem inget, pólókat, mindezt azért, hogy szettben tudjam mutatni őket. A hívószavak: leszer és elegáns. Én főként sötét színeket választottam, szóval a tipikus Stile Latinós színek nincsenek meg, de ami működik Nápolyban, az nem feltétlenül működik itt.

– Az érdekes az a Stile Latinóban, hogy mindenkinek jól áll. Én nem tudom, hogyan csinálják. Mi ugye eredetileg méret utáni szabóság vagyunk, és azt mondjuk, hogy az az igazi, hiszen a ruha a viselőjére készül, követi az alakjának sajátosságait. És akkor bejön ide valaki, felpróbálja a Stile Latino konfekcióméretet és tökéletesen áll rajta. Ami még vonzó a vásárlóinknak, hogy nem kell rá várnia másfél-két hónapot, mint egy méret után készült ruha esetében. Én is hordom, és imádom.

Itt olvashatsz többet a Stile Latinóról:

Ilyennek kell lennie egy zakónak a 21. században – Megnéztük az Attolini nápolyi üzemét

Ellátogatott az Attolini Nápolyhoz közeli üzemébe, hogy közelről nézzük meg, hogyan készülnek azok a világelitbe tartozó zakók, öltönyök, ingek és nadrágok, amelyek hamarosan Budapesten is elérhetők lesznek.

olasz divat | stile latino | galamb tailoring | szabóság | zakó

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom