Close
Tennél egy kitérőt két repülőút között? Így kaphatsz ingyen luxusszállást

Tennél egy kitérőt két repülőút között? Így kaphatsz ingyen luxusszállást

Mivel az utazáshoz kapcsolódó költségek emelkedése idén sem áll meg, érdemes lehet megragadni a lehetőségeket, amik csökkenthetik a kiadásokat.

Sok légitársaságnál lehet stopovert, vagyis megállójegyet foglalni, ha az átszállás helyszínén szeretnénk körül is nézni egy kicsit. A nagylelkűbb vállalatok pedig ehhez még a szállásról is gondoskodnak.

Turkish Airlines: megálló Isztambulban

Ha legalább húsz óránk van a leszállás után a következő gép indulásáig, akkor attól függően, hogy milyen osztályra váltottunk jegyet, egy vagy akár két éjszakára is kérhetünk ingyenes szállást négy- vagy ötcsillagos luxusszállodában.

A turistaosztályon utazók egy éjszakát tölthetnek el egy négycsillagos szállodában, az üzleti osztály utasai pedig akár két éjszakát is kaphatnak egy ötcsillagos szállodában.

Az igényeket legalább hetvenkét órával a járat indulása előtt kell benyújtani a kijelölt képviselőnek e-mailben, amelynek tartalmaznia kell az utas teljes nevét, jegyszámát, foglalási kódját, a tartózkodás dátumát, az igényelt szoba típusát és az elérhetőséget. Minderről bővebb információkat a Turkish Airlines hivatalos stopover oldalán találunk.

Etihad Airways: megálló Abu-Dzabiban

Az Etihad Stopover on Us programjában az utasok három- vagy négycsillagos szállodában kaphatnak szobát azok, akik az Etihad weboldalán keresztül foglalnak jegyet Abu-Dzabiba. Aki pedig ennél többre vágyik, annak a légitársaság a Best of Abu Dhabi programját ajánlja, ahol négy- vagy ötcsillagos szállodákba akár negyven százalékos kedvezménnyel lehet szobát foglalni. Bővebb információk a társaság weboldalán olvashatók.

Ha csak néhány óránk van két átszállás között, akkor is elindulhatunk felfedezőútra, különösen ezekben a városokban, és Isztambulban valamint Szingapúrban is ingyenes vezetett túrákkal vár a reptér.

(Forrás: Travel off Path, képek: Unsplash, Getty Images)

megálló | szoba | átszállás | szálloda | ingyen

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezeken az olasz strandokon nem lesz tömeg a nyáron, nem léphetnek be akármennyien

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram