Close
Csúcsteljesítménnyel támad a Sunseeker legújabb motorcsónakja

Csúcsteljesítménnyel támad a Sunseeker legújabb motorcsónakja

A luxushajókat gyártó brit márka bemutatta legújabb típusát. A Hawk 38 leginkább azoknak való, akik a vízen nem csordogálni, hanem száguldani szeretnek.

Meg persze azoknak, akik értékelik a csúcstechnológiát, a kényelmet, az egyedi megjelenést és a profi dizájnt. Nagyjából ezeket ötvözi az új motorcsónak, amelynek brutális teljesítményéről két Mercury R400 motor, izgalmas és dinamikus megjelenéséről pedig a Fabio Buzzi Design közreműködésével megalkotott hajótest gondoskodik.

Fabio Buzzi a motorcsónak-versenyzés többszörös világbajnoka, aki sebességi világrekordot is döntött tavaly a speciális motorcsónakjával, tehát ha az ő keze munkája benne van egy hajóban, akkor ott garantált a sebesség. Így van ez a többféle festéssel és kárpitozással rendelhető, ezáltal egyedi igényekre szabható Hawk 38 esetében is,

amelynek a végsebessége 62 csomó, vagyis 110 km/h-val is hasíthatunk vele a vízen.

A Sunseeker új hjója majdnem tizenkét méter hosszú, bőven akad tehát hely a fedélzetén. Az elején kényelmesen elterülve lehet napozgatni, mögötte egy U alakú ülőrész kapott helyet, ahol tökéletes szabadtéri vacsorahelyszínt lehet kialakítani. Mindemellett természetesen a kormány mögött is találhatunk még kényelmes ülőhelyeket a fedélzeten, míg alul egy jól felszerelt fürdőszoba lapul.

Érdekesség, hogy a Sunseeker luxusjachtjai 1999 óta több James Bond-filmben is felbukkantak már. A 007-esnek tehát bejöttek a korábbi modellek, valószínűleg ezzel az új csónakkal sem lehet mellényúlni.

Ha nem a teljesítmény számít, akkor pedig itt van ez:

(Képek: Sunseeker)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom