Ennek az egyetlen szabálynak a betartásával nem esnek többé össze a sütemények

Mindenkinek megvannak a maga konyhai praktikái, amikre esküszik. A sütemények és a torták esetében azonban nem ajánlott eltérni attól, ami a nagy könyvben meg van írva. Ugyanakkor nem elegendő csupán a receptet betartanunk. Vissza kell fognunk a kíváncsiságunkat is és elő kell vennünk minden türelmünket.

Az emberi természetből fakad a kíváncsiságunk és a kontroll-mániánk. Ez visszaköszön sütés közben is, amikor szeretnénk folyamatosan szemmel tartani az ételt, amit a sütőbe tettünk. A süteményeknek azonban egyenletes és állandó hőre van szükségük ahhoz, hogy tökéletesre süljenek.

Így minden egyes alkalommal, amikor kinyitjuk a sütő ajtaját, hogy bekukucskáljunk, megváltoztatjuk a belső hőmérsékletet.

Minél gyakrabban kíváncsiskodunk ilyen módon, annál valószínűbb, hogy például a piskótánk összeesik.

Ha túl gyakran esik le a sütő belső hőmérséklete, a sütési folyamat lelassul, ami megakadályozza egyrészről az élesztős sütemények megfelelő kelését, valamint a sütőporos desszertek megemelkedését is.

Éppen ezért a kíváncsiskodás helyett ügyeljünk arra, hogy a receptekben leírt sütési hőfokot és időt maximálisan betartsuk. A teljes idő letelte előtt egy kicsivel érdemes csak benézni és ellenőrizni a süteményt, akkor már kisebb valószínűséggel esnek össze a desszertek.

Nem elég azonban a sütés ideje alatt türelmesnek lennünk.

Érdemes a süteményt húsz-harminc percig pihenni hagyni a tepsiben, mielőtt kivennénk belőle, illetve felvágnánk.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

sütés | nyitás | sütő | süti | aranyszabály

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom