Ennek az egyetlen szabálynak a betartásával nem esnek többé össze a sütemények

Mindenkinek megvannak a maga konyhai praktikái, amikre esküszik. A sütemények és a torták esetében azonban nem ajánlott eltérni attól, ami a nagy könyvben meg van írva. Ugyanakkor nem elegendő csupán a receptet betartanunk. Vissza kell fognunk a kíváncsiságunkat is és elő kell vennünk minden türelmünket.

Az emberi természetből fakad a kíváncsiságunk és a kontroll-mániánk. Ez visszaköszön sütés közben is, amikor szeretnénk folyamatosan szemmel tartani az ételt, amit a sütőbe tettünk. A süteményeknek azonban egyenletes és állandó hőre van szükségük ahhoz, hogy tökéletesre süljenek.

Így minden egyes alkalommal, amikor kinyitjuk a sütő ajtaját, hogy bekukucskáljunk, megváltoztatjuk a belső hőmérsékletet.

Minél gyakrabban kíváncsiskodunk ilyen módon, annál valószínűbb, hogy például a piskótánk összeesik.

Ha túl gyakran esik le a sütő belső hőmérséklete, a sütési folyamat lelassul, ami megakadályozza egyrészről az élesztős sütemények megfelelő kelését, valamint a sütőporos desszertek megemelkedését is.

Éppen ezért a kíváncsiskodás helyett ügyeljünk arra, hogy a receptekben leírt sütési hőfokot és időt maximálisan betartsuk. A teljes idő letelte előtt egy kicsivel érdemes csak benézni és ellenőrizni a süteményt, akkor már kisebb valószínűséggel esnek össze a desszertek.

Nem elég azonban a sütés ideje alatt türelmesnek lennünk.

Érdemes a süteményt húsz-harminc percig pihenni hagyni a tepsiben, mielőtt kivennénk belőle, illetve felvágnánk.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

süti | sütemény | sütés | nyitás | aranyszabály

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom