Ennek az egyetlen szabálynak a betartásával nem esnek többé össze a sütemények

Mindenkinek megvannak a maga konyhai praktikái, amikre esküszik. A sütemények és a torták esetében azonban nem ajánlott eltérni attól, ami a nagy könyvben meg van írva. Ugyanakkor nem elegendő csupán a receptet betartanunk. Vissza kell fognunk a kíváncsiságunkat is és elő kell vennünk minden türelmünket.

Az emberi természetből fakad a kíváncsiságunk és a kontroll-mániánk. Ez visszaköszön sütés közben is, amikor szeretnénk folyamatosan szemmel tartani az ételt, amit a sütőbe tettünk. A süteményeknek azonban egyenletes és állandó hőre van szükségük ahhoz, hogy tökéletesre süljenek.

Így minden egyes alkalommal, amikor kinyitjuk a sütő ajtaját, hogy bekukucskáljunk, megváltoztatjuk a belső hőmérsékletet.

Minél gyakrabban kíváncsiskodunk ilyen módon, annál valószínűbb, hogy például a piskótánk összeesik.

Ha túl gyakran esik le a sütő belső hőmérséklete, a sütési folyamat lelassul, ami megakadályozza egyrészről az élesztős sütemények megfelelő kelését, valamint a sütőporos desszertek megemelkedését is.

Éppen ezért a kíváncsiskodás helyett ügyeljünk arra, hogy a receptekben leírt sütési hőfokot és időt maximálisan betartsuk. A teljes idő letelte előtt egy kicsivel érdemes csak benézni és ellenőrizni a süteményt, akkor már kisebb valószínűséggel esnek össze a desszertek.

Nem elég azonban a sütés ideje alatt türelmesnek lennünk.

Érdemes a süteményt húsz-harminc percig pihenni hagyni a tepsiben, mielőtt kivennénk belőle, illetve felvágnánk.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

összeesik | sütés | sütemény | sütő | süti

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom