A sütőtökös rizottó egyszerre lehet egy tökéletes húsmentes főétel, de köret is, amely méltó társa lesz bármelyik steaknek. Ez a különleges fogás az ősz minden ízét magában hordozza, így aztán valóban kihagyhatatlannak bizonyul.
Hozzávalók a rizottóhoz:
- 350 g sütőtök
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 300 g rizottó rizs
- 720 ml alaplé
- 25 g parmezán
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet bors
Elkészítése:
- Hámozzuk meg a sütőtököt, kanalazzuk ki a belsejét és vágjuk kockára!
- Egy közepes serpenyőbe beletesszük az olajat és a vajat, felhevítjük, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Üvegesre pároljuk, majd beletesszük a sütőtököt is. Öt percig lefedve főzzük, amíg a sütőtök meg nem puhul, majd pürésítjük.
- Hozzáadjuk a rizst, egy-két percig gyakran keverve összefőzzük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet. Mindig egy keveset adunk hozzá, elkeverjük, majd amikor elfőtt, ismét öntünk belőle egy adagot.
- Miután a rizs megfőtt és az alaplé is felszívódott, összekeverjük a parmezánnal, végül szerecsendióval és borssal ízesítjük.
- Tökéletesre sütött steakkel tálaljuk.
A tökéletes rizottó elkészítésének vannak további praktikái is, amiket mindenképpen érdemes betartani ahhoz, hogy a végeredmény valóban éttermi színvonalú legyen.
(Fotók: Getty Images)
sütőtök | rizottó | recept | steak
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!