Close
Középkori kereskedelmi úton halad végig Svájc lenyűgöző új panorámaexpressze

Középkori kereskedelmi úton halad végig Svájc lenyűgöző új panorámaexpressze

A kényelmet és az eleganciát a 21. századi műszaki kiválósággal ötvözi Svájc legújabb panorámavonata, amely december 11-én indult első útjára – a tervezettnél három évvel később, az ötlet első felvetődése után 150 évvel.

A Golden Pass Expresszel (GPX) átszállás nélkül lehet utazni az ország legfontosabb turisztikai célpontjai, Montreux, Gstaad és Interlaken között olyan új vonatokkal, amelyek nyomtávot és magasságot is képesek váltani.

Minderre azért van szükség, mert a szabványos, 1435 milliméteresről Montreux-nál egyméteresre változik.

Korábban itt a kapcsolatot csak átszállással lehetett megoldani,

és a Montreux-t Luzernnel összekötő vonatúton is kétszer kell átszállni, így az az útvonal a festői látványok ellenére sosem lett olyan népszerű, mint például a híres gleccserexpressz.

A vasúttársaságok azonban bíznak abban, hogy ez a három és negyed órás út sokkal turistacsalogatóbb lesz, és az utasokat vonzani fogja a hatalmas panorámaablakokon keresztül megcsodálható, folyamatosan változó kilátás, miközben a vonat varázslatos tavak, félreeső völgyek és magas hegyi hágók között zakatol Svájc középső részén, egy középkori kereskedelmi útvonalon.

Ezen a környéken egyébként nincs hiány csodálatos vonatutakból, az ember azt sem tudja, melyikkel kezdje.

(Forrás: CNN, képek: Tobias Ryser, David Bochud, MOB/Golden Pass Express)

panoráma | Gstaad | Svájc | Golden Pass Express | Interlaken

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram