Egy dél-koreai drámasorozat hatására megindultak a turisták egy csendes kis svájci faluba

Nem, nem a Squid Game az. 

A magyarul A szerelem siklóernyőn érkezik (angolul: Crash Landing On You ) címmel futó című dél-koreai romantikus drámát túlnyomórészt a svájci Interlaken régióban forgatják, a kulcsjelenetek pedig Iseltwald festői mólóján, valamint a közeli Sigriswilben és Grindelwaldban játszódnak.

A történet középpontjában egy dél-koreai üzletasszony áll, akit siklóernyőzés közben észak-koreai területre repít a szél, ahol kényszerleszállást hajt végre, majd egy katona segít neki.

A Netflix sorozata a világjárvány kitörése előtt néhány hónappal indult, és gyorsan Dél-Korea történetének harmadik legnagyobb nézettségű kábeltévés drámája lett, az ország lakosságának mintegy huszonegy százaléka követte.

Viszont nemcsak Dél-Koreában szeretik, hanem világszerte népszerűnek mondható.

"A szerelem siklóernyőn érkezik egy gyönyörű történet két emberről, akik igencsak ellentétes világból érkeztek, és a különbözőségeik ellenére egymásba szeretnek. Szívmelengetőnek és inspirálónak találtam a sorozatot" – mondta Yanina Seifermann, egy német rajongó, aki a széria hatására látogatott el Svájcba. "Annyira lenyűgöző volt, hogy szinte azonnal az epizódok jeleneteiben éreztem magam, és még jobban kötődtem a szereplőkhöz".

Egy helyi szállodai dolgozó a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a sorozat globális népszerűsége hogyan duzzasztotta fel a falu viszonylag visszafogott turistaéletét. "Nyáron gyakran láttam egyszerre több tucatnyi embert, akik arra várakoztak, hogy fotózkodhassanak a kikötőben" – mondta a Hotel Chalet du Lac-ban dolgozó Carlo Fittipaldi, aki szerint a hotel rengeteget profitált a műsor népszerűségéből, az interlakeni idegenforgalmi hivatal pedig egyenesen fenomenálisnak nevezte a tévéműsor hatását.

Mostanában számos sorozat segített életben tartani az emberek fejében az utazási kedvet, elég csak megemlíteni az HBO egyik megasikerének számító Utódlást, amelynek harmadik évadában Toszkána és East Hampton is szerepelt, vagy mondjuk a Párizsban játszódó Lupint.

Októberben a Discover Ferries több mint kétezer brit körében végzett felmérése szerint a megkérdezettek negyvenhat százalékát befolyásolták a tévében és filmekben látott úti célok. November elején pedig a Netflix tíz legnépszerűbb tévéműsora közül három dél-koreai produkció volt.

A svájci Alpok csodálatos hegyvonulatai sok száz kirándulóutat rejtenek, melyek apró falvak mellett is elhaladnak. Ezeken a világvégi kis településeken könnyen érezhetjük azt, hogy megállt az élet. A kristálytiszta levegő, a csípős hideg, a romantikus táj pedig igazán csábító azok számára, akik elszöknének a világ elől, elcsendesednének a mindennapok zsivajában. Összeállításunkban hat olyan hegyvidéki falut mutatunk be, ahová minden gondolkodás nélkül elindulnánk.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

 

alpok | A szerelem siklóernyőn érkezik | dráma | Iseltwald | Svájc

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom