Close
Egy dél-koreai drámasorozat hatására megindultak a turisták egy csendes kis svájci faluba

Egy dél-koreai drámasorozat hatására megindultak a turisták egy csendes kis svájci faluba

Nem, nem a Squid Game az. 

A magyarul A szerelem siklóernyőn érkezik (angolul: Crash Landing On You ) címmel futó című dél-koreai romantikus drámát túlnyomórészt a svájci Interlaken régióban forgatják, a kulcsjelenetek pedig Iseltwald festői mólóján, valamint a közeli Sigriswilben és Grindelwaldban játszódnak.

A történet középpontjában egy dél-koreai üzletasszony áll, akit siklóernyőzés közben észak-koreai területre repít a szél, ahol kényszerleszállást hajt végre, majd egy katona segít neki.

A Netflix sorozata a világjárvány kitörése előtt néhány hónappal indult, és gyorsan Dél-Korea történetének harmadik legnagyobb nézettségű kábeltévés drámája lett, az ország lakosságának mintegy huszonegy százaléka követte.

Viszont nemcsak Dél-Koreában szeretik, hanem világszerte népszerűnek mondható.

A szerelem siklóernyőn érkezik egy gyönyörű történet két emberről, akik igencsak ellentétes világból érkeztek, és a különbözőségeik ellenére egymásba szeretnek. Szívmelengetőnek és inspirálónak találtam a sorozatot” – mondta Yanina Seifermann, egy német rajongó, aki a széria hatására látogatott el Svájcba. „Annyira lenyűgöző volt, hogy szinte azonnal az epizódok jeleneteiben éreztem magam, és még jobban kötődtem a szereplőkhöz”.

Egy helyi szállodai dolgozó a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a sorozat globális népszerűsége hogyan duzzasztotta fel a falu viszonylag visszafogott turistaéletét. „Nyáron gyakran láttam egyszerre több tucatnyi embert, akik arra várakoztak, hogy fotózkodhassanak a kikötőben” – mondta a Hotel Chalet du Lac-ban dolgozó Carlo Fittipaldi, aki szerint a hotel rengeteget profitált a műsor népszerűségéből, az interlakeni idegenforgalmi hivatal pedig egyenesen fenomenálisnak nevezte a tévéműsor hatását.

Mostanában számos sorozat segített életben tartani az emberek fejében az utazási kedvet, elég csak megemlíteni az HBO egyik megasikerének számító Utódlást, amelynek harmadik évadában Toszkána és East Hampton is szerepelt, vagy mondjuk a Párizsban játszódó Lupint.

Októberben a Discover Ferries több mint kétezer brit körében végzett felmérése szerint a megkérdezettek negyvenhat százalékát befolyásolták a tévében és filmekben látott úti célok. November elején pedig a Netflix tíz legnépszerűbb tévéműsora közül három dél-koreai produkció volt.

A svájci Alpok csodálatos hegyvonulatai sok száz kirándulóutat rejtenek, melyek apró falvak mellett is elhaladnak. Ezeken a világvégi kis településeken könnyen érezhetjük azt, hogy megállt az élet. A kristálytiszta levegő, a csípős hideg, a romantikus táj pedig igazán csábító azok számára, akik elszöknének a világ elől, elcsendesednének a mindennapok zsivajában. Összeállításunkban hat olyan hegyvidéki falut mutatunk be, ahová minden gondolkodás nélkül elindulnánk.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

 

sorozat | dráma | hatás | turisták | alpok

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram