Káprázatosan sikerült Európa legszebb, teljes egészében jégből készült hotele

Idén nincs hiány stílusos téli utazásötletekben, de a svéd jéghotel talán a legkülönlegesebb az összes közül. Ebben évben már a harmincnegyedik alkalommal épült meg a svéd lappföldi Jukkasjärviben, és a múlt héten nyílt meg. Az épület anyagát a lappföldi Torne-folyó jege adja.

A szó szerint szemkápráztató szállodában tizenöt egyedi lakosztály, egy díszterem és egy nagyterem található. A látvány harminckét művész képzelőerejét dicséri, a megvalósítás pedig az Icehotel kivitelező csapatának köszönhető. Az Icehotel mellett van még itt mozi, valamint faházak, három étterem és az elmaradhatatlan Icebar is megnyílt.

fotó: Asaf Kliger

A témát idén a mesék, a természet és a kulturális hagyományok adják. A brit Lisa Lindqvist és Kate Munro Light Collectors (Fénygyűjtők) című szobája például a téli napforduló pogány jelmezeit ünnepli,

de jégbe vájt sivatagi tájakban, tündérekben, trollokban, valamint a csokoládé istennőjében is gyönyörködhetnek az odaérkezők.

A Light Collectors szoba, Lisa Lindqvist és Kate Munro műve, fotó: Asaf Kliger

 

A Hód szoba, Brian McArthur és Dawn Detarando terve, fotó: Asaf Kliger

 

Dream with a thorn (Tövissel álmodni), Monica Popescu és Emmylou Varon terve, Deluxe art Suite, fotó: Asaf Kliger

 

Rendezvényterem, Thomasz Czajkowski és Grzegorz Olczak, fotó: Asaf Kliger

Ha szívesen aludnánk egy mínusz öt fokos lakosztályban, amely egyben kiállítótér is, az élményt két személyre és egy éjszakára 7700 koronától (körülbelül 266 ezer forinttól) kaphatjuk meg. De nem érdemes túl sokáig gondolkodnunk, mert a szálloda tavaszra elolvad.

Tavaly így nézett ki a svéd jéghotel, de nem ez az egyetlen látványos jégszálloda a világon.

(Forrás: TimeOut, Icehotel, képek: Asaf Kliger/Icehotel)

svédország | jég | Jukkasjärvi | lappföld | icehotel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom