Sorra tiltja le a magyar szállásadókat az egyik legnépszerűbb foglalóoldal

Még meg sem oldódott az előző botrány, de már itt az újabb. A szállásportál ugyanis töbször akarja kifizettetni ugyanazt a jutalékot a szállásadókkal.

Mint a Spabook beszámol róla, a Booking újra kiszámlázta a már levont jutalékot, és amikor a szállásadók nem voltak hajlandók újra befizetni azt, késedelmes fizetésre hivatkozva letiltotta a szállásokat.

A Spabook által megkapott levelezésből kitűnik, hogy a szállásadó nem hagyta figyelmen kívül a Booking jelzéseit az általa késedelmesnek tartott fizetéssel kapcsolatban, hanem tisztességel reagált, e-mailt írt és elmagyarázta a helyzetet. A Booking ügyfélszolgálata azt válaszolta, hogy továbbítják a levelet egy illetékesnek és addig nincsen további teendő. Ezután viszont továbbra is érkeztek az automatikus üzenetek, végül ugyanilyen e-mail tájékoztatta a szállásadót arról, hogy letiltották a szállását.

A történet különös iróniája, hogy olyan szálláshelyet is felfüggesztettek a rendszerben, amelyiknek a Booking a mai napig tartozik.

A jelenség nemcsak Magyarországot érint, a Spabook találkozott magyar és külföldi jelzésekkel is. Mindegyik esetében közös az, hogy a késedelmes fizetésre hivatkozva a Booking.com letiltotta a szálláshelyeket a rendszerében, így azok most nem kereshetők és ezen a platformon keresztül nem tudnak vendégeket fogadni.

A Booking.com-mal ráadásul az utóbbi időben más problémák is adódtak.

(Forrás: Spabook, képek: Getty Images)

booking.com | házigazdák | szállás | szállásfoglalás

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Ezeket veszik észre rögtön a légiutas-kísérők, amikor az utas beszáll a gépbe

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram