Close
Te is megteszed ezt az apróságot, mielőtt elhagyod a hotelszobát?

Te is megteszed ezt az apróságot, mielőtt elhagyod a hotelszobát?

A Reddit közönségéhez fordult egy férfi, miután a barátnője elmebajosnak titulálta.

Az utazó ezt írta a fórumon: „Mielőtt elhagyom a szobát, lehúzom az ágyat, összeszedem a törölközőket, és egy kupacba teszem a fürdőben. Szerintem ez megkönnyíti a szállodai dolgozók munkáját. Azt hallottam, hogy hét percet kapnak, hogy teljesen elkészítsék a szobát, és áthúzzák az ágyat“.

A férfit viszont a barátnője kattantnak nevezte az extra erőfeszítések miatt, így az internet népének véleményét kérdezte:

Mit gondoltok? Van más is, aki így csinálja? Vannak itt szállodai dolgozók, akik hozzászólnának?”

A vélemények – ahogyan az várható volt – alaposan megoszlottak. Az egyik kommentelő azt írta, hogy ő nem húzza le az ágyat, de a törölközőket beteszi a fürdőbe, a szemetet a kukába dobja, a használt poharakat egy helyre gyűjti, és lehajtja a paplant, mert általában ügyel arra, hogy az ágy rendben legyen.

„A használt törölközőket beteszem a fürdőbe, de szerintem még sosem húztam le az ágyneműt” – írta egy másik hozzászóló, egy újabb pedig így reagált: „Ez rendkívüli, de nagyon kedves tőled. Szerintem büszke lehetsz magadra. Szép munka!”

Mellette mások is dicsérték a férfit, amiért tiszteletet mutatott a szálloda személyzete iránt, míg néhányan azt mondták, hogy inkább azzal fejeznék ki a köszönetüket, hogy tíz fontot hagynak az éjjeliszekrényen.

Végül megszólalt egy hotelalkalmazott is: „Csak hogy tudd, én dolgoztam szállodában, és ez nagy segítség a szobalányoknak. Szóval kérlek, tartsd meg ezt a szokásod, ez nagyon kedves gesztus, amelyet a személyzet határozottan értékel!”

Te le szoktad húzni az ágyneműt a szállodában?

25% Igen, ez alap
54% Nem, ez nem a vendégek dolga
21% Előfordul, ha az időm engedi

Mielőtt szállodai szobát foglalsz, ezt a három kérdést kötelező feltenned.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

 

etikett | ágynemű | szoba | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Melyik a legbiztonságosabb hely a repülőn? Ez a kutatás elárulja

Újabb állomásokkal bővül az európai hálókocsis hálózat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram