Close
Egy színészlegenda hűtlensége miatt terjedhetett el ez a szállodai szokás

Egy színészlegenda hűtlensége miatt terjedhetett el ez a szállodai szokás

Nem is gondolnánk, milyen kalandos története van egy-egy gesztusnak.

A legenda szerint kedves szokást örököltek a szállodák a népszerű brit-amerikai színésztől, Cary Granttől, aki a ’30-as évektől egészen a ’60-as évekig uralta a mozivásznat és dobogtatta meg számtalan női rajongó szívét.

Úgy szól a fáma, hogy Grant az ’50-es évek elején gyakori vendége volt a Saint Louis-i Mayfair luxushotelnek, ahol rendszerint a penthouse lakosztályt vette ki. Bár a színész akkoriban a harmadik feleségével élt, ez nem tartotta vissza attól, hogy egy titkos szeretőnek is udvaroljon. Egy alkalommal azt találta ki, hogy meglepi szíve hölgyét, és bonbonokkal rakta ki a halltól a szobáig, azon belül is a párnáig vezető útját.

A szálloda egyik alkalmazottjának olyannyira megtetszett ez az ötlet, hogy átmentette belőle a szálloda gyakorlatába, amit lehetett, így

ettől kezdve a párnára készített édességnek már bármelyik vendég örülhetett.

A Mayfairt ma Magnolia St. Louis-nak hívják, miután 2014-ben megvette a Marriott. A szálloda még a tulajdonoscsere előtt megszüntette a párnára készített csokoládé szokását, az új vezetőség viszont visszahozta, méghozzá az ország egyik legjobb csokimanufaktúrájának a Bissinger’s-nek a termékeivel lepi meg a látogatókat.

Nem ez ugyanakkor a szálló egyetlen olyan gesztusa, mellyel a színészlegendára emlékezik. A vendégek a Robies Restaurant and Lounge-ben étkezhetnek, amelyet Grant Fogjunk tolvajt című filmben megformált karakteréről neveztek el, emellett ki is vehetik a színész egykori lakosztályát, mely a tizennyolcadik emeleten található.

Nem árt, ha egy szálloda időről-időre meg tud újulni, képes bővíteni a szolgáltatásainak palettáját. A hotelek specialistája, Jean-Michel Gathy dizájner szerint erre idén különösen nagy szükségük lesz a cégeknek, mert a szállodák alapjaiban alakulnak át 2022-ben.

(Forrás: matadornetwork.com, képek: GettyImages, Pixabay, https://www.facebook.com/MagnoliaSTLfacebook.com/Bissingers)

szokás | csoki | párna | szálloda | hotel

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram