Ezért nem szabad elhúzni a függönyt a szállodában egy biztonsági szakértő szerint

Egy utazás sosem kockázatmentes, és bár a rosszul végződő esetek ritkák, ajánlott azért bizonyos óvintézkedéseket mindig megtenni, hogy ne váljunk bűncselekmény áldozatává.

Érdemes mindjárt megfogadni a testőrként és nyomozóként dolgozó Aaron Bond tippjeit a szállodai biztonsággal kapcsolatban.

Például fennállhat a veszélye annak, hogy egy hotelben ellopják a holminkat, amire jóval nagyobb az esély, ha a szálláshely nem rendelkezik megfelelő biztonsági rendszerrel. A függönyök behúzásától kezdve a rejtett kamerák ellenőrzéséig itt vannak a szakember tippjei a biztonságos nyaraláshoz!

Tartsuk behúzva a függönyöket

"Amennyiben a hotelszobánk ablaka más szobákra vagy szállodákra néz, mindig húzzuk be a függönyöket. Ha nem tesszük meg, mások hamar kiismerhetik a mozgásunkat, és így könnyen kirabolhatnak" – mondja Aaron Bond.

Nem szabad továbbá nyilvánosan beszélni az aznapi vagy a közeljövőbeli terveinkről, mivel azt egy tolvaj lehallgathatja, és pontosan tudni fogja, mikor vagyunk távol a szállodától.

Körültekintően válasszunk szobát

Ajánlott elkerülni a szálloda első és második emeletén lévő szobákat, mert ezeken az emeleteken a legtöbb a bűncselekmény.

A földszinti vagy az alsó szinten lévő szobák könnyebben hozzáférhetők a tolvajok számára.

"Ha lehet, a harmadik és az ötödik emelet között kérjünk szobát. Ezek nemcsak biztonságosabbak, hanem egy esetleges vészhelyzet esetén gyorsan ki is lehet jutni onnan" – tanácsolja.

Ellenőrizzük a rejtett kamerákat

"Én mindig átvizsgálom a szobát rejtett kamerák vagy rögzítőberendezések után kutatva, valahányszor olyasvalaki lép be, aki nem ismerős, rokon, családtag stb. A rejtett kamerák olyan kicsik lehetnek, mint egy gombostűfej, és bárhol felszerelhetők. Az egyik leggyorsabb módja az átvizsgálásnak, ha elővesszük a mobiltelefont és annak kameráját használjuk, mivel az képes felvenni a kamera lencséjének visszaverődését."

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

tipp | hotel | függöny | biztonság | szakértő

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom