Ezért érdemes korábban megérkezni a szállodába

A legtöbb szállodában csak délután indul a bejelentkezési idő, amit egy hosszú és fárasztó odaút esetén nem biztos, hogy ki akarunk várni.

Egy tapasztalt utazó szerint nem is feltétlenül kell kihúzni délutánig, még akkor sem, ha a bejelentkezés a nap későbbi szakaszában történik. Bőven van rá esély, hogy korábban is hozzáférhetünk a szobához, ha csak megjelenünk és megkérdezzük.

"Mindenki tudja, hogy bemehetsz a szállodába a bejelentkezési idő előtt, és aztán nyugodtan rákérdezhetsz: Mától érvényes a foglalásom, készen van-e esetleg a szobám? Erre általában azt mondják, hogy persze!" – írja az X-en.

Nyilván nem egy forradalmi utazási hack ez, de a legtöbben nem "kockáztatják meg" ezt a kérdést.

A hozzászólók egyike saját tapasztalataiból kiindulva így nyilatkozott: "Szinte mindig korán kész van!" Egy másik leírta, hogy a múlt hónapban Londonban reggel bement a hotelbe leadni a csomagokat, mire megkérdezték, hogy szeretne-e már most bejelentkezni. A válasz természetesen igen volt. Mindig van lehetőség rákérdezni, és ha netán a szoba nincs is még készen, akkor is leadhatjuk a csomagokat és használhatjuk a létesítményeket.

Valaki azt írta hozzá, hogy "az esetek nyolcvan százalékában, amikor korán érkezem, azonnal bejelentkezhettem". Amennyiben a szálloda esetleg el is utasítja a kérést, valószínűleg abban az esetben is várakozhatunk a lobbyban.

Viszont nem árt óvatosnak lenni, mivel egyes szállodák felárat számíthatnak fel a korai bejelentkezésért, szóval, előbb mindenképpen érdemes megerősíteni a foglalást.

Jó pár szállodában svédasztalos reggeliből válogathatunk, a büfépulton pedig megtalálhatók a friss kenyerek, péksütemények, gyümölcsök, gabonapelyhek, tojások és felvágottak is. Bármennyire is vonzó a kínálat, van néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk, mielőtt teleszedjük tányérunkat.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

hotel | szálloda | bejelentkezés | tanács | tipp

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom