Ezt az apró hibát nem szabad elkövetni a szállodai reggelinél, mert sokba kerülhet

Egy szállodai éjszaka általában pihentető élmény szokott lenni, de néhányan alkalmanként túlságosan is elkényelmesedhetnek.

A hotel egyik  népszerű része például a vendégek hamis biztonságérzetét keltheti. Ez pedig nem más, mint a büféasztal és környéke.

Carolyn Pearson szállodai biztonsági szakértő elárulta, milyen hibákhoz vezethet a könnyelműség.

– Soha nem hagyom a táskámat a reggelizőasztalnál – mondja. A vendégek gyakran teszik ezt meg helyfoglalás céljából, miközben a svédasztalnál telepakolják a tányérjukat mindenféle finomsággal. Bár alapból jó ötletnek tűnhet lestoppolni egy ideális helyet mondjuk az ablaknál, élvezve majd a kilátást, valójában ezzel az akcióval könnyű célponttá válhatunk.

Ha egy táskát őrizetlenül hagyunk a széken vagy az asztalon, azt egy rossz szándékú vendég kihasználhatja és ellophatja.

Carolyn Pearson ehelyett azt tanácsolja, hogy vigyük magunkkal a táskát a büféasztalhoz, helyette pedig egy olyan ruhadarabot hagyjunk a széken, ami ha ne adj' isten, eltűnik, nem fog annyira hiányozni.

Nem is gondolnánk, mennyi veszély leselkedhet még ránk egy szállodai szobában. A szakértő szerint jobb az óvatosság. Mielőtt pedig szállodai szobát foglalsz, ezt a három kérdést kötelező feltenned, itt pedig több utazási praktikát is találsz légiutas-kísérőktől, pilótáktól és ingázóktól.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

szálloda | hotel | hiba | reggeli | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom