Egy szállodai éjszaka általában pihentető élmény szokott lenni, de néhányan alkalmanként túlságosan is elkényelmesedhetnek.
A hotel egyik népszerű része például a vendégek hamis biztonságérzetét keltheti. Ez pedig nem más, mint a büféasztal és környéke.
Carolyn Pearson szállodai biztonsági szakértő elárulta, milyen hibákhoz vezethet a könnyelműség.
– Soha nem hagyom a táskámat a reggelizőasztalnál – mondja. A vendégek gyakran teszik ezt meg helyfoglalás céljából, miközben a svédasztalnál telepakolják a tányérjukat mindenféle finomsággal. Bár alapból jó ötletnek tűnhet lestoppolni egy ideális helyet mondjuk az ablaknál, élvezve majd a kilátást, valójában ezzel az akcióval könnyű célponttá válhatunk.
Ha egy táskát őrizetlenül hagyunk a széken vagy az asztalon, azt egy rossz szándékú vendég kihasználhatja és ellophatja.
Carolyn Pearson ehelyett azt tanácsolja, hogy vigyük magunkkal a táskát a büféasztalhoz, helyette pedig egy olyan ruhadarabot hagyjunk a széken, ami ha ne adj' isten, eltűnik, nem fog annyira hiányozni.
Nem is gondolnánk, mennyi veszély leselkedhet még ránk egy szállodai szobában. A szakértő szerint jobb az óvatosság. Mielőtt pedig szállodai szobát foglalsz, ezt a három kérdést kötelező feltenned, itt pedig több utazási praktikát is találsz légiutas-kísérőktől, pilótáktól és ingázóktól.
(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)
reggeli | hiba | hotel | szálloda | biztonság
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!