Van egy tárgy, amit egyes dolgozók szerint inkább ne használjunk a szállodában

A szállodai szobákat ugye mindig kitakarítják „két vendég között” , de  akadnak bent olyan dolgok, amikhez sokan ennek ellenére sem nyúlnak. 

Valaki például a szállodai vízforralóról írt a Redditen, kétségbe vonva annak tisztaságát. Az ügy előzménye egy korábbi, vírusszerűen terjedő videó, amiben egy nő a vízforralót vette igénybe alsóneműje kimosásához.

Bár elég valószínűtlen, hogy egy vendég erre használná, néhányan mégsem érzik komfortosnak az eszközt. Egyikük például azt írta, soha nem használná a szobai vízforralót, mondván: „Az emberek képesek undorító dolgokat tenni, ha azt hiszik, hogy nem kapják el őket” .

Egy volt szállodai dolgozó szerint csak azért, mert valami tisztának tűnik, még nem jelenti azt, hogy az is.

Ha a szállodai takarítók sietnek, előfordulhat, hogy néhány tárgy, például a vízforraló kimarad a takarítás során. Egy másik takarító azonban figyelmeztetett: „Mint egykori szobalány, bátran mondom, hogy a vízforraló rendben van, de a bögréket és a csészéket érdemes elkerülni.”

A vendégeknek ajánlott elmosogatniuk mindegyiket, amikor átveszik a szobát, mivel előfordulhat, hogy még nem tisztították meg.

Mások ellenben nem értik, miért aggódik bárki is a vízforraló miatt. „Hacsak nincs velük valami baj, kilencven százalékuk fényes és tiszta, mintha soha nem is használták volna” – írta valaki. Ha paranoiás vagy, töltsd meg friss vízzel, forrald fel, és aztán öntsd ki.

Egy másik szállodai dolgozó ugyanakkor azt mesélte, hogy mindez a szállodától függ. „Mi legalább havonta egyszer vízkőtelenítjük a mieinket, és minden takarítás után ellenőrizzük/kiürítjük. De én egy butikhotelben dolgozom. Ha a vízforraló még mindig tele van vízzel, amikor belépsz a szobába, vagy vízköves, inkább ne használd”.

A vendégek természetesen a recepció felé is jelezhetik, ha úgy gondolják, a vízforraló piszkos, és kérhetik a cseréjét.

Mielőtt szállodai szobát foglalsz, ezt a három kérdést kötelező feltenned, itt pedig több utazási praktikát is találsz légiutas-kísérőktől, pilótáktól és ingázóktól.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tanács | szálloda | vízforraló | hotel | ne használjuk

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom