Close
Szebb lett a kecskeméti sportkombi

Szebb lett a kecskeméti sportkombi

A genfi autószalonon mutatták be a Mercedes-Benz az új CLA Shooting Brake-et.

A kecskeméti Mercedes-gyárban készül a Mercedes kisebb, kupészerű sorozata, a négyajtós és kombi CLA. Ha úgy vesszük, a suzukis analógia alapján ez a mi kombink, és nem is lehet panaszunk miatta. Hacsak az nem, hogy az íves formának, amely az egész autó dizájnjának lényege, területre van szüksége. A CLS-nél lenyűgöző az eredmény:

Kisebb méretben akkor lenne hasonló a hatás, ha arányosan csökkennének a centiméterek. Ám úgy a rövidüléshez alacsonyabb karosszéria tartozna, az viszont üzletileg nem megengedhető, hogy legfeljebb egyhatvanas emberek férjenek bele. Ezért aztán az előző, első CLA kicsit torz lett.

Az előd karakterét tökéletesen megőrző, de teljesen új generáció nagyjából öt-öt centivel hosszabb és szélesebb, két milliméterrel viszont még alacsonyabb is. Nem nagy számok, de néha ennyi is jelentős változást jelent, és tényleg: lényegesen jobbak a Shooting Brake arányai is, légellenállása pedig mindössze 0,26, ami igen jó érték.

Az utastere megegyezik a Coupénak nevezett szedánéval, a két monitorból álló műszeregység és a turbinaszerű légbeömlők a nagyobb Mercedeseket idézik, ami aligha lesz a CLA-vevők ellenére. Hangvezérlés és vezetési segédek sora növeli a kényelmet és a biztonságot, benzin- és dízelmotorok is lesznek a kínálatban, de egyelőre csak annyi a biztos, hogy a CLA 250 lesz a csúcs, kétliteres, négyhengeres turbós benzinmotorral, 225 lóerővel, duplakuplungos, hétfokozatú váltóval, valamint azt tudni, hogy az elsőkerék-meghajtású mellett lesz összkerekes változat is. Szeptemberben már a kereskedésekben lesz.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Mercedes-Benz)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom