Close
Szebb lett a kecskeméti sportkombi

Szebb lett a kecskeméti sportkombi

A genfi autószalonon mutatták be a Mercedes-Benz az új CLA Shooting Brake-et.

A kecskeméti Mercedes-gyárban készül a Mercedes kisebb, kupészerű sorozata, a négyajtós és kombi CLA. Ha úgy vesszük, a suzukis analógia alapján ez a mi kombink, és nem is lehet panaszunk miatta. Hacsak az nem, hogy az íves formának, amely az egész autó dizájnjának lényege, területre van szüksége. A CLS-nél lenyűgöző az eredmény:

Kisebb méretben akkor lenne hasonló a hatás, ha arányosan csökkennének a centiméterek. Ám úgy a rövidüléshez alacsonyabb karosszéria tartozna, az viszont üzletileg nem megengedhető, hogy legfeljebb egyhatvanas emberek férjenek bele. Ezért aztán az előző, első CLA kicsit torz lett.

Az előd karakterét tökéletesen megőrző, de teljesen új generáció nagyjából öt-öt centivel hosszabb és szélesebb, két milliméterrel viszont még alacsonyabb is. Nem nagy számok, de néha ennyi is jelentős változást jelent, és tényleg: lényegesen jobbak a Shooting Brake arányai is, légellenállása pedig mindössze 0,26, ami igen jó érték.

Az utastere megegyezik a Coupénak nevezett szedánéval, a két monitorból álló műszeregység és a turbinaszerű légbeömlők a nagyobb Mercedeseket idézik, ami aligha lesz a CLA-vevők ellenére. Hangvezérlés és vezetési segédek sora növeli a kényelmet és a biztonságot, benzin- és dízelmotorok is lesznek a kínálatban, de egyelőre csak annyi a biztos, hogy a CLA 250 lesz a csúcs, kétliteres, négyhengeres turbós benzinmotorral, 225 lóerővel, duplakuplungos, hétfokozatú váltóval, valamint azt tudni, hogy az elsőkerék-meghajtású mellett lesz összkerekes változat is. Szeptemberben már a kereskedésekben lesz.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Mercedes-Benz)

shooting brake | mercedes-benz cla shooting brake | mercedes-benz | mercedes-benz cla

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram