Close
Már a képek láttán is félelmetesnek tűnik Kína talán legkülönlegesebb helye

Már a képek láttán is félelmetesnek tűnik Kína talán legkülönlegesebb helye

Nem könnyű sorrendbe állítani a hatalmas ország legszebb látnivalóit, de az biztos, hogy a csodálatos Fanjing-hegyi templomok a csúcsot ostromolják. Több értelemben is. 

Egy hüvelykujjra emlékeztető óriási sziklaforma tetején található a meglehetősen elszigetelt templompár Kína délnyugati felében.

Embert próbáló feladatnak tűnik megközelíteni, ám nincs más választása az erre vállalkozóknak,

merthogy kizárólag gyalogosan lehet feljutni a háromszázharminc méter magasságban a felhők alját karcoló Vörösfelhő Aranycsúcsra. Cserébe elképesztő kilátás jár.

A buddhista templompárhoz nyolcezernél is több lépcső vezet fel. A kétezer-négyszáz méteres szédítő magasságban még fokozni is tudták az izgalmakat, ugyanis a két templomot (Buddha temploma és Maitreya temploma) egy kis kőhíddal kötötték össze – tériszonyosoknak tehát nem igazán ajánlott átkelni rajta.

A Kujcsou tartotmányban található szent hely valamikor a 7. és a 10. század között épült. 2018 óta az UNESCO Világörökség védelmét élvezi.

A tartomány egyébként számos különleges látnivalót, csodás természeti szépséget rejt még: a területen morajlik Kína legnagyobb vízesése, és jó néhány ritka, csak ott megtalálható állat- és növényfaj él arrafelé.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Vállalkozók tiltakoznak az oltási igazolás ellen Montenegróban
Bréking: megnyitja határait Amerika!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom