Close
Már a képek láttán is félelmetesnek tűnik Kína talán legkülönlegesebb helye

Már a képek láttán is félelmetesnek tűnik Kína talán legkülönlegesebb helye

Nem könnyű sorrendbe állítani a hatalmas ország legszebb látnivalóit, de az biztos, hogy a csodálatos Fanjing-hegyi templomok a csúcsot ostromolják. Több értelemben is. 

Egy hüvelykujjra emlékeztető óriási sziklaforma tetején található a meglehetősen elszigetelt templompár Kína délnyugati felében.

Embert próbáló feladatnak tűnik megközelíteni, ám nincs más választása az erre vállalkozóknak,

merthogy kizárólag gyalogosan lehet feljutni a háromszázharminc méter magasságban a felhők alját karcoló Vörösfelhő Aranycsúcsra. Cserébe elképesztő kilátás jár.

A buddhista templompárhoz nyolcezernél is több lépcső vezet fel. A kétezer-négyszáz méteres szédítő magasságban még fokozni is tudták az izgalmakat, ugyanis a két templomot (Buddha temploma és Maitreya temploma) egy kis kőhíddal kötötték össze – tériszonyosoknak tehát nem igazán ajánlott átkelni rajta.

A Kujcsou tartotmányban található szent hely valamikor a 7. és a 10. század között épült. 2018 óta az UNESCO Világörökség védelmét élvezi.

A tartomány egyébként számos különleges látnivalót, csodás természeti szépséget rejt még: a területen morajlik Kína legnagyobb vízesése, és jó néhány ritka, csak ott megtalálható állat- és növényfaj él arrafelé.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Fanjing-hegy | hegycsúcs | templompár | kína | lépcső

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom