Nem a flancos hotelen át vezet az út a félénkebb édesszájúak számára.
Az, hogy egy helyi lakos nem mer bemenni egy luxusszállodába, úgy tűnik, nem csak itthon probléma; ezt fedezte fel a frissen újranyitott Párizsban a Ritz is. Pedig nekik is nagy szükségük lenne – kellő számú turista hiányában – a helyi fogyasztókra, ezért úgy döntöttek, furfangos megoldást eszközölnek a probléma kiküszöbölésére, szúrta ki a Gentleman's Review.
A luxuszálloda menedzsmentje ezért döntött úgy, hogy
új cukrászdájuk megközelítéséhez ne a flancos Vendôme téren keresztül vezessen az út.
Így nem kell belépni az elegáns, pár éve felújított épületbe, hanem a Rue Cambon felől, szerényebben lehet majd megközelíteni a szálloda egykori bárjának otthont adó utcafronti helyiséget.
A hetven négyzetméteres Le Comptoir június 7-én nyílik, és a friss cukrászremekek mellett ajándéküzletként is funkcionál majd: jobbára desszertborokat és süteményillatú gyertyákat lehet majd beszerezni. A projekt gasztrorészét nem más álmodta meg, mint a 2015-ös újranyitás óta a szálloda vezető cukrászséf-pozícióját is betöltő díjnyertes, szakácskönyvet (French Pastry at the Ritz Paris) is jegyző François Perret, akinek a Netflixszel is volt már közös sorozata (The Chef in a Truck).
Az édességek terén most sem köt majd kompromisszumot, bár jóval demokratikusabb lesz a koncepció: míg a szálloda Proust szalonjában egy ötórai tea 68 euróba kerül, az új egységben a háromeurós croissant-ok dívnak majd – természetesen formailag teljesen újraértelmezve. A cukrászda ikonikus desszertjeinek a szokásosnál nagyobb méretű, gyümölcsös ízesítésű madeleine-eket szánják, továbbá a „karamellás tálcaként” fordítható barquette au caramelt és egy márványmintás piskótaszeletet. De nemcsak az édesszájúaknak lesz okuk benézni ide: lesznek szendvicsek és például focaccia is.
„Ez az üzlet a Ritz-életérzést sokkal többek számára teszi elérhetővé, a papírpoharak és a szívószálak ugyanis teljesen szokatlanok ettől a márkától”
– vallja a 2019-ben a világ legjobb cukrászséfjének választott gasztroszakember. Bár lehet tortát is rendelni tőlük, alapvetően minden úgy lett kitalálva, hogy a take away koncepció is érvényesüljön.
Még iható sütemények is kaphatók majd – ezek valójában shake-ek, amelyeket francia sütik inspiráltak. A Rue Cambon egyébként remek lokáció, itt található a Chanel főhadiszállása (akik most egy elképesztően szép villába vonultak a nyárra Saint-Tropez-ban) és legfontosabb üzlete is, a keresztutca Rue Saint-Honoréban a Dior főhadiszállása székel. Nyilván napestig lehetne sorolni a környékbeli luxusüzleteket.
A shoppingolás után kiváló pihenőpontként éppen útba esik az új, barack-fehér-arany színekkel kialakított cukrászda, amelynek természetesen állnia kell a sarat a már régen a piacon lévő konkurensekkel, a Ladurée-vel vagy a Pierre Hermével szemben.
(Forrás: Gentleman's Review, Index, borítókép: Ritz Paris / Bernhard Winkelmann)
párizs | netflix | cukrász | franciaország | séf
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!