Ennél eredetibb élményt nem találsz március 15-re: 22 ezer könyv között alhatsz egy ódon könyvtárban

A londoni Szent Pál-székesegyház a város egyik leghíresebb építménye. Hamarosan pedig két szerencsés utazónak lehetősége lesz arra, hogy a híres műemléképületben töltse az éjszakát, elsőként a Szent Pál-őrség tűzoltói után, akik éjszakai műszakban is védték az épületet a második világháború alatt.

Az Airbnb-n március 15-én egy éjszakára foglalhatunk szállást a könyvtárba legfeljebb két fő részére. A lehetőség március 12-én, kedden délelőtt tizenegy órakor nyílik, és a szerencsés nyertesnek mindössze hét fontba (3240 forintba) kerül az éjszaka a délnyugati torony mögött megbújó helyiségben.

Közleménye szerint a nemrég felújított könyvtár régóta a székesegyház titkos gyöngyszeme, amelyet Sir Christopher Wren építész rejtett el. Most két szerencsés utazó mélyebben elmerülhet a katedrális történelmében és csodáiban.

A vendégek a déli oldalon lépnek be a székesegyházba, majd egy csigalépcsőn mennek fel az emeletre, ahonnan körbevezetik őket az épületben.

A látogatók böngészhetnek a könyvtár polcain is, ami ritka kiváltság, mert ide eredetileg csak a papság és a személyzet jöhetett be, manapság pedig a régi könyvek érdekében zárják le a publikum előtt.

Az 1709-ben elkészült könyvtárat néhány éve újították fel és restaurálták, a régi könyvek jellegzetes vanília- és bőrillata azonban még mindig érződik, miközben aranyozott gerincük megcsillan a délutáni napfényben. A vendégek néhány megjelenés előtt álló könyvbe is bepillanthatnak, egy közeli étteremben pedig vacsorát kapnak, mielőtt nyugovóra térnének. Másnap reggel szintén a közelben megreggeliznek, majd felmennek a székesegyház kupolájába.

Aki lemaradna erről a lehetőségről, ezekkel a szintén csodaszép könyvtárakkal és könyvesboltokkal vigasztalódhat.

(Forrás: Smithsonian Mag, képek: Airbnb)

március 15 | london | airbnb | könyvtár | utazás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram