Szenzációs siker: magyar borász lett a legjobb európai bortermelő!

Óriási elismerés ez!

Firenzében kihirdették a The 2022 Golden Vines Awards győzteseit: a Best Fine Wine Producer in Europe Award-ot és a Hall of Fame Award-ot is a magyar Szepsy István kapta – olvasható a Borászportálon.

Az Oscar-gála-színvonalú esemény a világ legjobb és legkülönlegesebb borainak és azok készítőinek háromnapos ünneplését jelenti.

A Szepsy István által elnyert Best Fine Wine Producer in Europe-díj a szakma hatalmas elismerése, míg a Hall of Fame-díj a legtöbb szavazatot kapott termelő díja. Utóbbi elnyerése azt mutatja, hogy a Szepsy-borok nemzetközileg is a csúcsminőség legfelsőbb szintjét képviselik.

Szepsy Istvánról azt írja a Borászportál, hogy kompromisszumok nélkül termeli harminc éve a legjobb minőségű szőlőt a legjobb tokaji dűlőkben. A magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőkön átlagosan 40 éves szőlőtőkékkel dolgozik, és ezekből készíti dűlő-, és parcella szelektált egyedülálló furmintjait száraz és édes iskolázásban.

A Szepsy pincészet borai megtalálhatók a Bortársaságnál, melynek boltjaiban egyébként a napokban megjelent legfrissebb Roadstert is be lehet szerezni. A Bortársaság mint minden hónapban, októberben is összeállította ajánlását a szezon legjobb boraiból, melyek között ezúttal csupa olyan tétel kapott helyet, amely értékes hagyományokhoz, családi örökségekhez köthető. És ha már Bortársaság, jártunk már az alapítónál is.

(Forrás: Borászportál, fotók: a Szepsy Facebook-oldala)

Európa | legjobb | siker | pincészet | szepsy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom