Close
Más európai nagyvárosokhoz hasonlóan Budapesten is megállítják szerdán egy percre a közösségi közlekedést

Más európai nagyvárosokhoz hasonlóan Budapesten is megállítják szerdán egy percre a közösségi közlekedést

Március 24-én délben egy perc csend lesz, és megállnak a járművek a fővárosban.

“Egy perc csend – Budapest csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez, és jövő szerdán, március 24-én egy perc némasággal emlékezünk meg a koronavírus-járvány áldozatairól, és mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a járvány következményeit”

– osztotta meg a hírt Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

“Március 24-én déli 12-kor egy rövid percre megáll a közösségi közlekedés is Budapesten, hogy osztozzunk azok gyászában, akiktől szeretteiket, barátaikat, ismerőseiket vette el a járvány.

És ezzel a gesztussal szeretnénk megköszönni mindazok munkáját, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal, orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, mentősöknek, és azoknak is, akik munkájukkal a korlátozások idején is működtetik a városainkat és Magyarországot.”

“Európának szüksége van rá, hogy egy pillanatra megálljon és visszatekintsen – írja Dario Nardella, Firenze főpolgármestere, az Eurocities elnöke az Eurocities honlapján. – Álljunk meg egy percre és emlékezzünk halottainkra, valamint gondoljunk azokra, akik a járvány miatt szenvednek!

Mindenkit arra kérek, hogy csatlakozzon ehhez az egyperces csendhez, melyben emlékezünk, hálát adunk, és új, közös erőt találhatunk!”

Az Eurocities, melynek több mint százkilencven város a tagja – Magyarországon Budapest mellett Debrecen is – élő streammel közvetíti szerdán, európai idő szerint délben az eseményt Dario Nardellával.

Míg Budapest csak egy percre áll le, a legdélebbi pesti hídon egész nyáron nem lehet majd közlekedni, Németországban pedig húsvétkor állítanak meg napokra mindent.

(Forrás: Telex, Eurocities.eu)

város | debrecen | eurocities | covid | live stream

FOLYTASD EZZEL

Így fogsz utazni jövőre

Az infláció ellenére ismét csúcsra jár a bevásárlóturizmus Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram