Close
Más európai nagyvárosokhoz hasonlóan Budapesten is megállítják szerdán egy percre a közösségi közlekedést

Más európai nagyvárosokhoz hasonlóan Budapesten is megállítják szerdán egy percre a közösségi közlekedést

Március 24-én délben egy perc csend lesz, és megállnak a járművek a fővárosban.

“Egy perc csend – Budapest csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez, és jövő szerdán, március 24-én egy perc némasággal emlékezünk meg a koronavírus-járvány áldozatairól, és mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a járvány következményeit”

– osztotta meg a hírt Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

“Március 24-én déli 12-kor egy rövid percre megáll a közösségi közlekedés is Budapesten, hogy osztozzunk azok gyászában, akiktől szeretteiket, barátaikat, ismerőseiket vette el a járvány.

És ezzel a gesztussal szeretnénk megköszönni mindazok munkáját, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal, orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, mentősöknek, és azoknak is, akik munkájukkal a korlátozások idején is működtetik a városainkat és Magyarországot.”

“Európának szüksége van rá, hogy egy pillanatra megálljon és visszatekintsen – írja Dario Nardella, Firenze főpolgármestere, az Eurocities elnöke az Eurocities honlapján. – Álljunk meg egy percre és emlékezzünk halottainkra, valamint gondoljunk azokra, akik a járvány miatt szenvednek!

Mindenkit arra kérek, hogy csatlakozzon ehhez az egyperces csendhez, melyben emlékezünk, hálát adunk, és új, közös erőt találhatunk!”

Az Eurocities, melynek több mint százkilencven város a tagja – Magyarországon Budapest mellett Debrecen is – élő streammel közvetíti szerdán, európai idő szerint délben az eseményt Dario Nardellával.

Míg Budapest csak egy percre áll le, a legdélebbi pesti hídon egész nyáron nem lehet majd közlekedni, Németországban pedig húsvétkor állítanak meg napokra mindent.

(Forrás: Telex, Eurocities.eu)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom