Close
Más európai nagyvárosokhoz hasonlóan Budapesten is megállítják szerdán egy percre a közösségi közlekedést

Más európai nagyvárosokhoz hasonlóan Budapesten is megállítják szerdán egy percre a közösségi közlekedést

Március 24-én délben egy perc csend lesz, és megállnak a járművek a fővárosban.

“Egy perc csend – Budapest csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez, és jövő szerdán, március 24-én egy perc némasággal emlékezünk meg a koronavírus-járvány áldozatairól, és mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a járvány következményeit”

– osztotta meg a hírt Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

“Március 24-én déli 12-kor egy rövid percre megáll a közösségi közlekedés is Budapesten, hogy osztozzunk azok gyászában, akiktől szeretteiket, barátaikat, ismerőseiket vette el a járvány.

És ezzel a gesztussal szeretnénk megköszönni mindazok munkáját, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal, orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, mentősöknek, és azoknak is, akik munkájukkal a korlátozások idején is működtetik a városainkat és Magyarországot.”

“Európának szüksége van rá, hogy egy pillanatra megálljon és visszatekintsen – írja Dario Nardella, Firenze főpolgármestere, az Eurocities elnöke az Eurocities honlapján. – Álljunk meg egy percre és emlékezzünk halottainkra, valamint gondoljunk azokra, akik a járvány miatt szenvednek!

Mindenkit arra kérek, hogy csatlakozzon ehhez az egyperces csendhez, melyben emlékezünk, hálát adunk, és új, közös erőt találhatunk!”

Az Eurocities, melynek több mint százkilencven város a tagja – Magyarországon Budapest mellett Debrecen is – élő streammel közvetíti szerdán, európai idő szerint délben az eseményt Dario Nardellával.

Míg Budapest csak egy percre áll le, a legdélebbi pesti hídon egész nyáron nem lehet majd közlekedni, Németországban pedig húsvétkor állítanak meg napokra mindent.

(Forrás: Telex, Eurocities.eu)

FOLYTASD EZZEL
Nem lesz vége januárban a maszkviselésnek a tömegközlekedésben Amerikában
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom