Ez az európai főváros kíméli a leginkább a digitális nomádok pénztárcáját

Egyre növekszik a digitális nomád vízumot kínáló országok listája, és mindegyik más-más követelményeket támaszt az odaköltöző külföldiekkel szemben, nem ritkán feltétel a tetemes bevétel.

A Norton Finance azonban azokat a városokat kereste, ahol a kevésbé vagyonosak is jól boldogulhatnak. A cég utazási szakértői 184 országot értékeltek, és rangsoroltak az átlagos bérleti díjak, a rezsiköltségek, a közlekedés, az étkezés, az edzőtermek, az internet, valamint a Nagy-Britanniából induló járatok költségei alapján. Ha ez utóbbi tényezőt ki is vesszük a képletből, a többi paraméter alapján még mindig meglehetősen átfogó képet kapunk az árakról.

A felmérés szerint az első helyen pedig egy köztudottan jó ár-érték arányú turisztikai célpont, az észak-macedóniai Szkopje áll, mely izgalmas régészeti lelőhelyeiről és street foodjairól ismert.

A város ugyanakkor kiemelkedik az olcsó tömegközlekedésével, a havi bérlet nyolcszor olcsóbb, mint Londonban.

A második helyen Szarajevót találjuk, ahol egy egyhálószobás lakás havonta 275 euróba kerül. A moldovai Kisinyov (Chisinau) a harmadik helyen áll, ott már 1,30 euróért kapunk egy korsó sört.

A spektrum másik végén található Koppenhága és Dublin, amelyek Európa legdrágább városai közé tartoznak. A bérleti díj ott átlagosan körülbelül ötször magasabb, mint az első tízes lista városaiban, melyek között Budapestet is szerepel, méghozzá a hetedik helyen.

Kisinyov

Így alakult a tíz legolcsóbb európai főváros listája:

  1. Szkopje, Észak-Macedónia
  2. Szarajevó, Bosznia-Hercegovina
  3. Kisinyov, Moldova
  4. Szófia, Bulgária
  5. Bukarest, Románia
  6. Belgrád, Szerbia
  7. Budapest, Magyarország
  8. Varsó, Lengyelország
  9. Vilnius, Litvánia
  10. Riga, Lettország

Ezekben az európai országokban szintén könnyű dolguk van a nomádoknak, aki pedig távolabbra is elmerészkedne, annak ez a fenséges hegyeiről és esőerdőiről híres ország kínál a autentikus élményeket.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

észak-macedónia | főváros | Európa | digitális nomád | szkopje

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom