Close
Szokatlan lépést tettek a légitársaságok a koronavírus miatt

Szokatlan lépést tettek a légitársaságok a koronavírus miatt

A vírus további terjedése okán két amerikai légitársaság több időt ad az utasoknak a foglalásuk megváltoztatására, és nem számol fel pluszdíjazást azért, ha másik várost választanak – írja a CNN.

Az American Airlines (AAL) és a Delta Air Lines (DAL) hétfőn jelentette be, hogy a fokozott óvintézkedéseknek eleget téve február végéig meghosszabbítja a jegyek díjmentes átfoglalásának lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy ha valakinek Pekingbe vagy Sanghajba – a két legnagyobb forgalmat lebonyolító városba – szól a jegye, anélkül választhat másik úti célt, hogy pótdíjat kellene fizetnie.

Hasonló lehetőséget biztosít a United Airlines (UAL), Peking és Sanghaj mellett Csengdu városára kiterjesztve az ajánlatot, továbbá visszatéríti a repülőjegy árát azoknak, akik még január 21-e előtt foglaltak Vuhanba, és március 29-ével bezárólag érkeznének a városba.

Öt repülőtéren (New York, Los Angeles, Chicago, Atlanta, San Francisco) elrendelték már a Vuhanból érkező utasok teljes átvizsgálását, összesen húsz amerikai reptéren pedig fokozottan ellenőrzik az országba érkezőket.

Az Eva Air nem üzemeltet menetrend szerinti járatokat Vuhanba, a légitársaság azonban minden óvintézkedést megtesz az új koronavírus terjedése ellen, és kiemelt figyelmet fordít a járvány megelőzésére.

A jelenlegi helyzetet figyelembe véve az Eva Air a Kínába, Hongkongba és Makaóba induló utasai számára lehetővé teszi az út lemondását vagy átfoglalását, a már megvásárolt Eva Air vagy Uni Air dokumentumokra kiállított repülőjegyek esetében.

Az egyszeri, ingyenes változtatás vagy visszatérítés feltételei:

  • Az eredeti jegyet január 24-én vagy előtte vásárolták, és az utazás dátuma február 29-re vagy azt megelőző dátumra szól
  • A dátum módosítása esetén május 31-ig meg kell kezdeni az utazást
  • A fel nem használt jegyek ingyenesen visszatéríthetők, a részben leutazott jegyek
    esetében a fel nem használt szakaszra igényelhető a visszatérítés

Az utazási irodák által foglalt jegyeket a foglaló irodák átfoglalhatják más járatokra, az Eva Air útmutatása szerint. További részletekért az Eva Air magyarországi képviseletével kell felvenni a kapcsolatot az  evaair@ceaviation.eu e-mail címen.

Az Eva Air követi a tajvani járványügyi hivatal – CDC – irányelveit, és tájékoztató füzeteket oszt a Hongkong és Makaó járatokon, azzal a céllal, hogy elkerülje a koronavírus terjedését. A magas kockázatú területekre, például a Kínába, Hongkongba és Makaóba érkező és onnan induló összes járaton a személyzet tagjainak egészségügyi maszkot kell viselniük, és kesztyűt kell használniuk a fedélzeti ellátmány kiszolgálásakor, melyet az utasok is igényelhetnek.Továbbá a légitársaság biztosítja az utasokat, hogy a repülőgépeik fejlett légszűrő rendszerrel rendelkeznek, amely jobb minőségű levegőt biztosít a fedélzeten.

Keddi hírek szerint már száznál is több halálos áldozata van Kínában a koronavírus okozta tüdőgyulladásnak. Korábban megírtuk, hogy a Vuhanból induló vírus hogyan alakította át az utazási lehetőségeket, illetve azt is, milyen példátlan lépéseket tett Kína a továbbterjedés megakadályozása érdekében.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Újabb országba lehet korlátozás nélkül utazni a magyar védettségi igazolvánnyal
Ilyen sem történik minden nap: lett egy új óceánunk, ami a térképekre is felkerül!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom