Close
Szokatlan lépést tettek a légitársaságok a koronavírus miatt

Szokatlan lépést tettek a légitársaságok a koronavírus miatt

A vírus további terjedése okán két amerikai légitársaság több időt ad az utasoknak a foglalásuk megváltoztatására, és nem számol fel pluszdíjazást azért, ha másik várost választanak – írja a CNN.

Az American Airlines (AAL) és a Delta Air Lines (DAL) hétfőn jelentette be, hogy a fokozott óvintézkedéseknek eleget téve február végéig meghosszabbítja a jegyek díjmentes átfoglalásának lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy ha valakinek Pekingbe vagy Sanghajba – a két legnagyobb forgalmat lebonyolító városba – szól a jegye, anélkül választhat másik úti célt, hogy pótdíjat kellene fizetnie.

Hasonló lehetőséget biztosít a United Airlines (UAL), Peking és Sanghaj mellett Csengdu városára kiterjesztve az ajánlatot, továbbá visszatéríti a repülőjegy árát azoknak, akik még január 21-e előtt foglaltak Vuhanba, és március 29-ével bezárólag érkeznének a városba.

Öt repülőtéren (New York, Los Angeles, Chicago, Atlanta, San Francisco) elrendelték már a Vuhanból érkező utasok teljes átvizsgálását, összesen húsz amerikai reptéren pedig fokozottan ellenőrzik az országba érkezőket.

Az Eva Air nem üzemeltet menetrend szerinti járatokat Vuhanba, a légitársaság azonban minden óvintézkedést megtesz az új koronavírus terjedése ellen, és kiemelt figyelmet fordít a járvány megelőzésére.

A jelenlegi helyzetet figyelembe véve az Eva Air a Kínába, Hongkongba és Makaóba induló utasai számára lehetővé teszi az út lemondását vagy átfoglalását, a már megvásárolt Eva Air vagy Uni Air dokumentumokra kiállított repülőjegyek esetében.

Az egyszeri, ingyenes változtatás vagy visszatérítés feltételei:

  • Az eredeti jegyet január 24-én vagy előtte vásárolták, és az utazás dátuma február 29-re vagy azt megelőző dátumra szól
  • A dátum módosítása esetén május 31-ig meg kell kezdeni az utazást
  • A fel nem használt jegyek ingyenesen visszatéríthetők, a részben leutazott jegyek
    esetében a fel nem használt szakaszra igényelhető a visszatérítés

Az utazási irodák által foglalt jegyeket a foglaló irodák átfoglalhatják más járatokra, az Eva Air útmutatása szerint. További részletekért az Eva Air magyarországi képviseletével kell felvenni a kapcsolatot az  evaair@ceaviation.eu e-mail címen.

Az Eva Air követi a tajvani járványügyi hivatal – CDC – irányelveit, és tájékoztató füzeteket oszt a Hongkong és Makaó járatokon, azzal a céllal, hogy elkerülje a koronavírus terjedését. A magas kockázatú területekre, például a Kínába, Hongkongba és Makaóba érkező és onnan induló összes járaton a személyzet tagjainak egészségügyi maszkot kell viselniük, és kesztyűt kell használniuk a fedélzeti ellátmány kiszolgálásakor, melyet az utasok is igényelhetnek.Továbbá a légitársaság biztosítja az utasokat, hogy a repülőgépeik fejlett légszűrő rendszerrel rendelkeznek, amely jobb minőségű levegőt biztosít a fedélzeten.

Keddi hírek szerint már száznál is több halálos áldozata van Kínában a koronavírus okozta tüdőgyulladásnak. Korábban megírtuk, hogy a Vuhanból induló vírus hogyan alakította át az utazási lehetőségeket, illetve azt is, milyen példátlan lépéseket tett Kína a továbbterjedés megakadályozása érdekében.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom