Close
Ebben a két országban készülnek most sztrájkra a légiközlekedési dolgozók

Ebben a két országban készülnek most sztrájkra a légiközlekedési dolgozók

A légiirányítók és az utaskísérők terveznek munkabeszüntetést.

Folytatódik a franciaországi légiirányítók sztrájkja, a tervek szerint szeptember 23-án reggel 6 órától valamint 28-án és 30-án függesztik fel a munkát 24 órára, aminek következtében az országba induló és onnan induló járatok mintegy felét törölhetik.

Szintén napirenden van még a Ryanair spanyolországi utaskísérőit képviselő két szakszervezet bő öt hónapra hirdetett sztrájkja, amely augusztus 8-tól egészen január 7-ig elhúzódhat, és a bejelentés szerint minden héten hétfőtől csütörtökig tart. Mindez érintheti a légitársaság alicantei, barcelonai, ​​madridi, malagai, Palma de Mallorca-i és sevillai járatait, bár a Ryanair azt mondta, valójában nem számít nagy fennakadásokra.

Jár-e kártérítés, ha sztrájk okoz fennakadást?

Ha a sztrájkoló személyzet miatt késik valamelyik járat vagy amiatt törlik, a légitársaság általában köteles segíteni és/vagy kártérítést fizetni az utasoknak, ez azonban függ a vállalat feltételeitől és az utasbiztosítás mértékétől is, amikről a cégek weboldalán lehet tájékozódni.

Ha azonban valaki úgy foglalja le a repülőjegyét, hogy már meghirdették a sztrájkot, akkor az esetek többségében nem jogosult a kártérítésre.

Ezért foglalás előtt nemcsak a légitársaság, hanem az érintett repülőterek kapcsán is érdemes utánanézni annak, hogy nem terveznek-e munkabeszüntetést.

Ezzel együtt nem árt észben tartani, hogy egy tervezett sztrájk valójában csak terv, és ha időközben sikerül megegyezniük a szakszervezeteknek és a munkaadóknak, akkor nem valósul meg.

Európa legforgalmasabb repterén sztrájk ugyan nincs kilátásban, de korlátozással készülnek az őszre. Miközben pedig Európa a reptéri káosszal küzd, a leggazdagabbak, úgy tűnik, a saját kezükbe veszik az irányítást.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

repülés | Ryanair | légitársaság | sztrájk | franciaország

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram