Négy fontos tanács egy utazási szakértőtől, hogyan vigyázzunk a nyaraláson az elektronikus eszközökre

Érdemes mindet megfogadni. 

Tartsuk biztonságban a hőségtől a telefont

Jon Miller, a musicMagpie csoport kereskedelmi vezetője arra biztatta a nyaralókat, hogy gondoskodjanak telefonjuk hűvösen tartásáról, amikor a tengerparton élvezik a napsütést. Előfordulhat, hogy a telefon túlmelegszik és emiatt az alkalmazások lassabban futnak.

Ennek elkerülése és a mobil biztonságban tudása érdekében  az utazási szakember azt javasolta, hogy tartsuk a készüléket minél többet árnyékban, ideális esetben pedig táskában a bútorok alatt.

– A legjobb, ha képernyővel lefelé pihentetjük, illetve ügyeljünk arra, hogy ne legyen közvetlenül a napon, valamint kapcsoljuk ki azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem használunk, például a GPS-t – mondta Jon Miller. – Ezek ugyanis felesleges energiát igényelnek, és további terhelést jelenthetnek a készüléknek – magyarázta.

Védjük a készüléket a víztől

Az utazási guru szerint a vízkár komolyan károsíthatja a telefont, és egyes régebbi modelleket teljesen használhatatlanná tehet.

Azt javasolja, hogy mielőtt a medencébe indulnánk, mindig tegyük az elektronikus eszközöket egy műanyag tárcába, hogy elkerüljük a beázást.

Vízálló telefontokokat lehet vásárolni az interneten, csak még utazás előtt győződjünk meg róla, hogy valóban távol tartják-e a vizet, hogy megússzuk a katasztrófát.

Tartsuk biztonságban az értéktárgyakat a szobában

Az értékes tárgyaink meglovasítása ellen a szakértő azt ajánlja, hogy hagyjuk a szobában az értéktárgyainkat, mivel ez a legegyszerűbb módja annak, hogy biztonságban tartsuk, különösen, ha van szállodai széf.

Jon Miller kifejtette: – Nemcsak a lelki békét szolgálja, hanem segíthet abban is, hogy ne kelljen aggódni, amikor a medencében vagy a tengerben töltjük az időt.

– Amit sokan  talán elfelejtenek, hogy mind az androidos telefonok, mind az iPhone-ok rendelkeznek olyan alkalmazásokkal, amelyek folyamatosan nyomon követik a készüléket, és még azt is lehetővé teszik, hogy blokkoljuk és zároljuk a mobilt. A szolgáltatásokra könnyű feliratkozni, és életmentőek lehetnek arra az esetre, ha bármi baj történne – tette hozzá.

Fontoljuk meg a biztosítást

Az értéktárgyak biztosítása nyugalmat ad és egy módja annak, hogy csökkentsük a kár vagy lopás okozta stresszt.

Az utazási guru a következőket tanácsolja:  – Mielőtt megkötjük, mindenképpen ellenőrizzük, hogy a jelenlegi biztosításunk kiterjed-e az eszközökre külföldön, mivel így akár kedvezőbb formulát választhatunk.

Ha nem, akkor érdemes olyan biztosítás után nézni, amely tartalmaz készülékfedezetet. Ez egy viszonylag olcsó módja annak, hogy nyugalmat biztosítson a nyaralásra – különösen ahhoz a rosszul végződő forgatókönyvhöz képest, ha netán új  készüléket kell vásárolni.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

eszköz | tanács | elektronikus | szakértő | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom