November 1-től zárlat lép életbe a magyarok egyik kedvelt túracélpontján

Ez az időszak lehetőséget nyújt a természetnek a zavartalan regenerálódásra és a téli szezonra való felkészülésre.

A korábbi évekhez hasonlóan a Tátrai Nemzeti Parkban 2023. november 1-től szezonális zárlat lép érvénybe, ezért a túraútvonalak többsége 2024. június 14-ig nem látogatható - olvasható a magas.tatra.info oldalán.

Ebben az időszakban a természet zavartalanul regenerálódhat, az élőlények felkészülhetnek a téli szezonra. A mormoták talán már alszanak, a zergék pedig javában versenyeznek a nőstények kegyeiért. Hamarosan kemény téli körülmények várhatók a magashegységekben, melyet a zergéknek a bőséges havazással és a természetes táplálékhoz való korlátozott hozzáféréssel együtt kell túlélniük.

A természet csak tavasszal éled fel ismét, és ebben a zergék számára rendkívül érzékeny időszakban, amikor kihordják és világra hozzák az utódaikat, biztosítani kell a szükséges nyugalmat és csendet.

A menedékházak ugyanakkor továbbra is elérhetőek, és várják a kirándulókat, akik szeretnék megcsodálni a hófödte Tátra szépségét.

Csorba-tó, a Tátra lábánál

A magashegyi menedékházakhoz vezető téli útvonalak továbbra is elérhetők, kivéve a csak nyáron nyitva tartó Hunfalvy-völgyi menedékházat (Chata pod Rysmi).

A lezárásról a terepen elhelyezett táblákon is találhatók információk, és minden tudnivaló elérhető a nemzeti park honlapján. A lezárt turistautak listája megtalálható a magas-tatra.info oldalán.

Ha a Magas-Tátrában jársz, ezt a három éttermet ne hagy ki!

(Forrás: maga-tatra.info, képek: Getty Images, Unsplash)

túra | tél | magas-tátra | zerge | turistaút

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom