A legegyszerűbb tavaszi vacsorához csak kolbászra és zöldségekre van szükség

Gyakorlatilag nulla erőfeszítéssel egészséges és tartalmas vacsorát készíthetünk. Ráadásul nincs másra szükség hozzá, mint egy tepsire, némi olívaolajra, kolbászra és friss zöldségekre.

Hozzávalók:

  • 3-4 darab burgonya felkarikázva
  • 1 kisebb brokkoli rózsáira szedve
  • 1 kaliforniai paprika feldarabolva
  • 1-2 kisebb lilahagyma negyedekbe vágva
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 tk fokhagymagranulátum
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1/2 tk őrölt mustármag (opcionális)
  • só, bors, pirospaprika
  • sütni való kolbász, vagy tetszőleges grillkolbász karikákra vágva

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius-fokra! Egy tepsi aljára öntsünk egy kevés olívaolajat, majd halmozzuk rá az összes feldarabolt alapanyagot a kolbászok kivételével! Locsoljuk meg ismét egy kevés olívaolajjal és fűszerezzük gazdagon!
  2. Fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe 20 percre!
  3. Távolítsuk el a fóliát, szórjuk rá a felkarikázott kolbászt, és süssük további 10-15 percig, míg a zöldségek ropogósak nem lesznek, a kolbász pedig meg nem sül! Frissen tálalva fogyasszuk!

Az előkészítés kilencven százalékban felel azért, hogy örömmel főzzünk otthon – vallják a szakácsok, akik szerint ennek köszönhetően jelentősen meg tudjuk könnyíteni saját dolgukat. Ha ugyanis az általuk alkalmazott praktikákat bevezetjük a napi gyakorlatba, még egy extra edzésre, vagy egy kis délutáni szunyára is marad időnk.

(Fotók: Getty Images)

recept | vacsora | zöldség | kolbász | tavaszi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom