Close
A jövő városát tervezik felépíteni a semmi közepén ötmillió ember számára

A jövő városát tervezik felépíteni a semmi közepén ötmillió ember számára

A dán építész, Bjarke Ingels minden eddiginél nagyobb projektbe vágja a fejszéjét. Marc Lore vállalkozó felkérésére tervez felépíteni gyakorlatilag a semmiből egy egész várost, ráadásul az Egyesült Államok sivatagos területén.

Az Ingels építészeti stúdiója, a BIG a Twitteren jelentette be, hogy a Telosa névre hallgató városa egy 150 ezer hektáros, ma még lakatlan területen épülhet majd fel az Egyesült Államok nyugati részén.

A tervezők víziója az, hogy egy olyan új várost hozzanak létre Amerikában, amely globális mércét állít fel a városi életben, kiterjeszti az emberi potenciált, és mintájává válhat a jövő generációinak.

A város ötlete Marc Lore nevéhez fűződik, aki a telket egy alapítványnak adományozná, hogy annak egyre növekvő értéke biztosítsa a város fejlődését és javítsa a lakók jólétét.

Lore szerint a föld lényegében egy kopár sivatagból egy milliárdokat érő modern várossá válhat.

Az elképzelése szerint az elkövetkező negyven évben városának lakossága ötmillióra nő, a cél pedig az, hogy már 2030-ra elérjék ötvenezres lélekszámot. Ez azt jelenti, hogy a város hektáronkénti népsűrűsége körülbelül harminchárom ember lenne, ami nagyjából megegyezik San Franciscóéval, emellett azt is szeretnék, hogy Telosa a világ legfenntarthatóbb városává váljon.

“Képzeljük csak el, mi minden lehetséges a fenntartható építőanyagok, az önvezető járművek, az elektromos repülőgépek és az anyagok föld alatti mozgása révén!” – nyilatkozta Lore.

Ingels víziója szerint a város olyan változatos lakhatási lehetőségeket nyújtana, amely mindenki számára elérhető. A középpontjába egy Equitism névre keresztelt kilátót építenének, ami a város jelképévé válhatna. Az építész emellett globális akciótervet dolgoz ki, hogy bizonyítsa, hogy az egész bolygón elérhető a fenntartható emberi jelenlét a meglévő technológiákkal.

(Fotók és forrás: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom