Close
Ezeken a tengerpartokon a legszebb a napfelkelte és a naplemente

Ezeken a tengerpartokon a legszebb a napfelkelte és a naplemente

A tengerpartok a legjobb helyszínek közé tartoznak, ha a napfelkeltét vagy naplementét csodálnánk meg. De még ezek közül sem mindenhol egyforma az élmény.

A HawaiianIslands.com arra volt kíváncsi, hogy mely partszakaszok emelkednek ki az átlagból e téren, a választ pedig a Tripadvisoron található értékeléseket elemezve kapta meg. Azt nézték meg, hogy hol említik a legtöbbet a napfelkeltét vagy a naplementét az angol nyelvű értékelésekben.

Kanjakumari

A napfelkelték győztese pedig az indiai félsziget legdélebbi partján, a Bengáli-öböl, az Arab-tenger és az Indiai-óceán találkozásánál fekvő sziklás partszakasz, az indiai Kanjakumari strandja lett,

ahol az értékelések 24,8 százalékában szerepel a napfelkelte. Ezután a Bali északi partján található Lovina Beach, majd egy újabb indiai tengerpart, a Havelock-szigeten található Kalapathar part következik.

Lovina Beach

Ezek a világ legjobb helyei, ha napfelkeltében gyönyörködnénk

 1. Kanjakumari strandja, India
 2. Lovina part, Indonézia
 3. Kalapathar part, India
 4. Puduccseri sziklás partja, India
 5. Sanur part, Indonézia
 6. Konáraki vagy Csandrabhaga part, India
 7. Driftwood Beach, USA
 8. Puri aranypartja, India
 9. Csennai Marina part, India
 10. Mandarmani partja, India
Driftwood Beach

A legszebb naplementét az ausztráliai Mindil Beachen láthatjuk, ha pedig Európában maradnánk, akkor az értékelések szerint Izlandon láthatjuk a legszebb napfelkeltéket. Az ország három partszakasza is szerepel a top tízben, ezek közül

a Jökulsárlón gleccsertónál található Gyémánt-partnál vagy Fellsfjaránál ajánlják a legtöbben (2,5 százalék) a napfelkeltét,

ahol varázslatos látványt nyújt, ahogy a fény megcsillan a jégdarabokon. A legszebb naplemente viszont az ibizai Cala Comtén fogadja az embert, legalábbis az értékelők 33,2 százaléka szerint.

Fellfsjara

A legjobb napfelkeltés helyek Európában:

 1. Fellsfjara, Izland
 2. Portmarnocki part, Írország
 3. Reynisfjara part, Izland
 4. Kamari part, Szantorini, Görögország
 5. Plaja Mamaia, Konstanca, Románia
 6. Az izlandi fekete homokos part
 7. A fekete homokos perissai part, Szantorini, Görögország
 8. Praia Dona Ana, Lagos, Portugália
 9. Fügefa-öböl, Protarász, Ciprus
 10. Bains de Paquis, Genf, Svájc
Kamari part

A legjobb naplementés helyek Európában:

 1. Cala Comte, Ibiza, Spanyolország
 2. Falasarna, Kréta, Görögország
 3. Petani-part, Kefalónia, Görögország
 4. Ghajn Tuffieha, Málta
 5. Matala part, Kréta, Görögország
 6. Lapad part, Dubrovnik, Horvátország
 7. Llangennith, Wales, Nagy-Britannia
 8. Canal d’Amour, Korfu, Görögország
 9. Praia Gale, Albufeira, Portugália
 10. Golden Bay, Málta
Cala Comte

Van, ahol csak előzetes regisztrációval lehet megnézni a napfelkeltét, a legszebb naplementékből viszont igazán bőséges a kínálat.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

tengerpart | naplemente | legszebb | napfelkelte

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram