Interaktív térkép mutatja, melyek most a világ legveszélyesebb úti céljai

Az International SOS orvosi és biztonsági tanácsadó cég évente frissíti a térképet, mely az egészségügyi és biztonsági kockázatokat foglalja össze országonként, és tükrözi az aktuális események hatásait.

Idén először az éghajlatváltozás miatti veszélyek is felkerültek a szempontok közé, miután világszerte egyre több az időjárási figyelmeztetés, és a hőmérséklet emelkedése növeli az egészségügyi kockázatokat.

Az országokat érintő kockázatot mindhárom kategóriában ötfokozatú skálán osztályozták, amely az egészség és az éghajlatváltozás esetében az alacsony és a nagyon magas, a biztonság tekintetében pedig az elhanyagolható és a szélsőséges között változik.

A biztonság kategóriájában Ukrajna, Szíria, Irak, Afganisztán, Líbia, Jemen, Dél-Szudán, a Közép-afrikai Köztársaság és Szomália kapott szélsőséges értéket.

Mindent együttvéve a legveszélyesebb országok Dél-Szudán, Afganisztán, Szíria, Líbia és Szomália.

Libanon, a Palesztin területek, Oroszország és a Száhel-övezet egyes részein nőtt a biztonsági kockázat, akárcsak Ecuador és Kolumbia egyes részein, ahol nőtt a bűnözés és a zavargások száma.

Quito, Ecuador

El Salvador és Nepál egyes részein ugyanakkor csökkent a kockázat, míg a legbiztonságosabb országok mindegyike Európában található: Izland, Luxemburg, Norvégia, Svájc és Dánia.

Magyarországon az egészségügyi kockázat közepes, ami az alacsony után következő fokozat. A veszélyek közül az ételmérgezést emelik ki, és felhívják rá a figyelmet, hogy jelen lehet a malária és a tífusz is. A biztonsági kockázat alacsony, míg az éghajlati nagyon alacsony. Arra is rákereshetünk, hogy mekkora a mentális betegségekkel küzdők aránya, ez nálunk 10-12.5 százalék, ami szintén alacsonynak mondható. A térkép itt található.

A kockázat a legkevésbé sem alacsony a világ tíz legveszélyesebb kirándulóhelyén, amit tényleg csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni, ahogyan ezeknél a tevékenységeknél sem árt a körültekintés.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

veszélyes | interaktív | országok | legveszélyesebb | térkép

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom