Egy mutatós brooklyni kávéfőző, amibe lazán belelátni a Szarvasi Espresso Max modelljét

Brooklynban készül, de a vonalvezetését Berlin és Kelet-Európa inspirálta. Az alapító, Sahand Dilmaghani Surface magazinnak adott interjújában említette Kelet-Európát. Ha nagyon elfogult szemmel nézzük, akkor simán összemosnánk ezt Magyarországgal és a Szarvasival. Bemutatkoznak a modern, telefonnal is összehangolható, kapszuláktól abszolút mentes, dizájnos Terra Kaffe gépek. 

Kávéról és a készítés módjáról néha kár vitatkozni, mert ahány ember, annyiféle készítési mód, kávé-tej arány és fogyasztási tempó, de az elmúlt években sokaknak megváltozott a kávékultúrája.

Egyrészt az újhullámos vonal, másrészt az egyre olcsóbban kínált, gyors kapszulás gépek miatt. Ízlésről nem fogunk vitát nyitni, de nem feltétlenül annyira praktikusak ezek a kapszulás képek, mint ahogy azt egy átlag fogyasztó elképzeli.

Sok lehet a hibaüzenet, a bütykölés, a kedvenc kapszulák sokszor túlárazottak, és környezetvédelmi szempontból is kérdésesek.

A brooklyni illetőségű Terra Kaffe ezekre a problémákra keresett megoldást, úgy, hogy közben egy igazán stílusos masinát és mennyei, egész kávébabból darált kávét képzeltek el. Nincs szemetelés, bonyolult beállítások, divatjamúlt dizájn, csak egy mutatós és egyszerűen kezelhető gép, amelynek azt is elmondhatjuk a telefonunkon keresztül, hogy reggel hányra főzze le a feketét. Egyelőre fekete színben gyártják, de már megkezdődtek az előrendelések a fehér modellre.

Ez is érdekelhet:
Nem a későn elfogyasztott kávé felelős azért, ha nem tudunk elaludni

Ha valaki régóta minden este egy jó erős feketével zárta a napot, és utána nem tudott rendesen aludni, az nem a kávé hibája volt.

(Fotók: Terra Kaffe)

terra kaffe | kávéfőző | kávéfőzés | kávé | coffee

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom