Close
Egy mutatós brooklyni kávéfőző, amibe lazán belelátni a Szarvasi Espresso Max modelljét

Egy mutatós brooklyni kávéfőző, amibe lazán belelátni a Szarvasi Espresso Max modelljét

Brooklynban készül, de a vonalvezetését Berlin és Kelet-Európa inspirálta. Az alapító, Sahand Dilmaghani Surface magazinnak adott interjújában említette Kelet-Európát. Ha nagyon elfogult szemmel nézzük, akkor simán összemosnánk ezt Magyarországgal és a Szarvasival. Bemutatkoznak a modern, telefonnal is összehangolható, kapszuláktól abszolút mentes, dizájnos Terra Kaffe gépek. 

Kávéról és a készítés módjáról néha kár vitatkozni, mert ahány ember, annyiféle készítési mód, kávé-tej arány és fogyasztási tempó, de az elmúlt években sokaknak megváltozott a kávékultúrája.

Egyrészt az újhullámos vonal, másrészt az egyre olcsóbban kínált, gyors kapszulás gépek miatt. Ízlésről nem fogunk vitát nyitni, de nem feltétlenül annyira praktikusak ezek a kapszulás képek, mint ahogy azt egy átlag fogyasztó elképzeli.

Sok lehet a hibaüzenet, a bütykölés, a kedvenc kapszulák sokszor túlárazottak, és környezetvédelmi szempontból is kérdésesek.

A brooklyni illetőségű Terra Kaffe ezekre a problémákra keresett megoldást, úgy, hogy közben egy igazán stílusos masinát és mennyei, egész kávébabból darált kávét képzeltek el. Nincs szemetelés, bonyolult beállítások, divatjamúlt dizájn, csak egy mutatós és egyszerűen kezelhető gép, amelynek azt is elmondhatjuk a telefonunkon keresztül, hogy reggel hányra főzze le a feketét. Egyelőre fekete színben gyártják, de már megkezdődtek az előrendelések a fehér modellre.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Terra Kaffe)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom