Egy hétig nem esznek spagettit az olaszok, így tiltakoznak a brutális tésztadrágulás miatt

A The New York Times szerint a tésztaárak tizenhét százalékkal emelkedtek Olaszországban 2022 óta, de az egész Európai Unióban hasonló mértékű az élelmiszerek érintő átlagos drágulás.

Az Assoutenti nevű fogyasztóvédelmi szervezet országos tésztabojkottot helyezett kilátásba június 22-től. Így kívánnak fellépni az elszálló tésztaárakkal szemben. A sztrájkot azt követően hirdették meg, hogy az olasz kormány válságülést tartott az alapvető élelmiszer áremelkedése miatt.

A sztrájk a tervek szerint egy hétig tart majd.

Furio Truzzi, az Assoutenti elnöke az ABC Newsnak nyilatkozva azt mondta:

a spagettisztrájk célja, hogy kiderüljön, vajon a tészta polcokon tartása csökkenti-e az árakat.

Az Assoutenti adatai szerint egy doboz spagetti, rigatoni és penne tészta átlagos ára több mint huszonöt százalékkal ugrott meg áprilisban a tavalyi év azonos időszakához képest. Meglátásuk szerint ezek az áremelések azonban nem az ukrajnai háború okozta inflációból erednek, hanem mesterségesen gerjesztik azokat.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

tészta | tiltakozás | olaszország | sztrájk | drágulás | spagetti

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom