Valószínűleg százból egy ember használja csak helyesen a tésztaszűrőjét

Amikor valamilyen szilárd élelmiszert főzünk vízben, legyen az spagetti, vagy kockára vágott burgonya, szűrőt használunk ahhoz, hogy leöntsük róla a vizet.

Ha feltesszük magunknak a kérdést, tudjuk-e helyesen használni, valószínűleg mindenki azt mondaná, hogy természetesen. Holott nagyon meglepő, de csupán kevesen tudják a szűrő használatának valóban helyes módszerét.

A műanyag vagy fém szűrőt sokan sokféleképp használják. Vannak, akik a szűrőt teszik a mosogatóba és ebbe öntik bele a folyadékot a szilárd tésztával vagy más élelmiszerrel együtt. Mások a fazék fölé helyezik a szűrőt és a kettőt összefogva öntik le a folyadékot. Noha ezek akár helyes módszerek is lehetnek, valójában nem így kellene használnunk ezt a végtelenül egyszerű konyhai eszközt.

Egy TikTokker azonban lerántja róla a leplet, a konyhai praktikáról készült videója pedig már százötvenezer kedvelésnél jár. Eszerint

a szűrőnek  az edényben kell lennie, amikor használjuk.

Watch on TikTok

A helyes metódus szerint a szűrő alját bele kell meríteni a vízbe, miközben az eszköz széles pereme nem engedi, hogy beleessen az edénybe. Ezt követően a szokásos módon leönthetjük a folyadékot a mosogatóba, vagy egy másik főzőedénybe. A módszer előnye, hogy jelentősen lecsökkenti a veszélyét annak, hogy leforrázzuk magunkat.

A szűrő mellett a mikró is egy egyszerű, minden nap használt konyhai eszköz.  Segítségével pillanatok alatt meghámozhatóvá válik a paradicsom és elkészíthetjük vele életünk krumplipüréjét is.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

tésztaszűrő | tipp | konyhai praktika | prakika | trükk | szűrő

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés