Close
Teszttörténelmet ír az egyik amerikai légitársaság

Teszttörténelmet ír az egyik amerikai légitársaság

A megváltozott utazási szokásokra reagálva két vezető légitársaság is Covid–19-gyorsteszteket ajánl az utasainak októbertől.

Az Egyesült Államokban a United Airlines lett az első társaság, amely koronavírus-gyorsteszt programot indít. Az új tesztelési protokoll segít majd az utasoknak az egyes országok karanténszabályaihoz alkalmazkodni.

Október 15-től a San Francisco Nemzetközi Repülőtérről (SFO) United-járattal Hawaiira utazóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a felszállást megelőzően gyorstesztet végeztessenek. Az Abbott Laboratories által biztosított és a GoHealth Urgent Care által felügyelt tesztek körülbelül tizenöt perc alatt kimutatják az eredményt.

Korábban ezt a tesztet kizárólag a személyzethez tartozók vehették igénybe, a légitársaság azonban kiterjeszti az ügyfeleire is.

Ugyanakkor egy másik opció is választható: tíz nappal az utazás előtt otthon is letesztelheti magát a leendő utas, hogy aztán az elutazást követően hetvenkét órával megismételje a procedúrát.

Jelenleg egyébként Hawaii szigetén tizennégy napos karanténba kell vonulnia az újonnan érkezőnek – negatív tesztet produkáló United-utasra ez a szabály viszont nem vonatkozik. A tervek szerint a társaság a közeljövőben további repülőtereken is bevezetné ezt a metódust.

A Reuters írta meg, hogy októbertől hasonló tesztelési módszert alkalmazna a német Lufthansa légitársaság, amely tesztelőközpontokat is felállítana Kanada, illetve az USA egyes repülőterein. A társaság azt fontolgatja, hogy a rapidteszteket kezdetben az első osztályon és a business classon utazó ügyfeleinek teszi elérhetővé.

Korábban megírtuk, hogy heteken belül több gyógyszeripari cég is elkészülhet gyors és olcsó koronavírus-teszttel, ez különösen fontos a légi közlekedés újraindítása érdekében – mondta Alexandre de Juniac, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) elnök-vezérigazgatója. Az IATA szerint ezen teszteket az induló repülőtéren kellene használni, így minden utast gyorsan tudnának szűrni, az érkező országban pedig el kellene fogadni ennek eredményét.

Ez is érdekelhet:

rapid | koronavírus | covid-19 | légitársaság | lufthansa

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram