Close
Teszttörténelmet ír az egyik amerikai légitársaság

Teszttörténelmet ír az egyik amerikai légitársaság

A megváltozott utazási szokásokra reagálva két vezető légitársaság is Covid–19-gyorsteszteket ajánl az utasainak októbertől.

Az Egyesült Államokban a United Airlines lett az első társaság, amely koronavírus-gyorsteszt programot indít. Az új tesztelési protokoll segít majd az utasoknak az egyes országok karanténszabályaihoz alkalmazkodni.

Október 15-től a San Francisco Nemzetközi Repülőtérről (SFO) United-járattal Hawaiira utazóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a felszállást megelőzően gyorstesztet végeztessenek. Az Abbott Laboratories által biztosított és a GoHealth Urgent Care által felügyelt tesztek körülbelül tizenöt perc alatt kimutatják az eredményt.

Korábban ezt a tesztet kizárólag a személyzethez tartozók vehették igénybe, a légitársaság azonban kiterjeszti az ügyfeleire is.

Ugyanakkor egy másik opció is választható: tíz nappal az utazás előtt otthon is letesztelheti magát a leendő utas, hogy aztán az elutazást követően hetvenkét órával megismételje a procedúrát.

Jelenleg egyébként Hawaii szigetén tizennégy napos karanténba kell vonulnia az újonnan érkezőnek – negatív tesztet produkáló United-utasra ez a szabály viszont nem vonatkozik. A tervek szerint a társaság a közeljövőben további repülőtereken is bevezetné ezt a metódust.

A Reuters írta meg, hogy októbertől hasonló tesztelési módszert alkalmazna a német Lufthansa légitársaság, amely tesztelőközpontokat is felállítana Kanada, illetve az USA egyes repülőterein. A társaság azt fontolgatja, hogy a rapidteszteket kezdetben az első osztályon és a business classon utazó ügyfeleinek teszi elérhetővé.

Korábban megírtuk, hogy heteken belül több gyógyszeripari cég is elkészülhet gyors és olcsó koronavírus-teszttel, ez különösen fontos a légi közlekedés újraindítása érdekében – mondta Alexandre de Juniac, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) elnök-vezérigazgatója. Az IATA szerint ezen teszteket az induló repülőtéren kellene használni, így minden utast gyorsan tudnának szűrni, az érkező országban pedig el kellene fogadni ennek eredményét.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom